L’Ajuntament de Girona ha decidit sortir de l’Associació per a la Promoció i el Desenvolupament de les Comarques Gironines (AGi), que es dedica a impulsar l’Aeroport de Girona-Costa Brava. Segons va explicar ahir la regidora d’Hisenda del consistori gironí, Maria Àngels Planas, l’equip de govern ha considerat necessari donar-se de baixa de l’AGi perquè no pot pagar les quotes corresponents de l’entitat. El motiu, va detallar Planas, és que una normativa europea no permet a l’Ajuntament abonar els 300.000 euros anuals que li pertoquen. De fet, el consistori, que va entrar a l’AGi fa dos anys, mai ha pogut pagar ni un euro a l’entitat per culpa d’aquesta directiva europea que ho impedeix.

Planas va afegir que el pla de finançament de l’AGi per al període d’anys 2012-2016 obliga a l’Ajuntament de Girona a abonar aquests 300.000 euros. «No hem complert les aportacions», va destacar Planas, que va precisar que «no és viable » que el consistori pugui efectuar els pagaments. La regidora va manifestar que «no té sentit estar a l’AGi si no podem fer front a les quotes». Segons Planas, quan l’Ajuntament va decidir entrar a l’entitat: «Consideràvem que la normativa europea que no permet els pagaments canviaria». Per això, tenint en compte que finalment «no ha estat possible», des de l’equip de govern s’ha valorat que «el millor és sortir» de l’AGi.

Planas va justificar ahir que el consistori va acordar -en un plenari municipal de mitjan abril de l’any 2012- formar part de l’entitat perquè els seus objectius són «divulgar la imatge turística, cultural i patrimonial» de les comarques gironines a la resta del món. En concret, la prioritat de l’AGi és promocionar l’Aeroport de Girona, ubicat a Vilobí d’Onyar. La regidora d’Hisenda va explicar que l’Ajuntament va entrar a l’entitat sense fer cap aportació inicial «perquè se’ns va admetre». De fet, a causa de la directiva europea, el consistori no ha pogut aportar mai cap quantitat econòmica a l’AGi. Malgrat tot, Planas va subratllar que en els últims dos anys l’Ajuntament ha assistit a les reunions del grup.

La regidora va negar ahir que la sortida del consistori fos per qu?estions que no tenen relació amb els pagaments de les quotes. A més, va avançar que l’Ajuntament assistirà a les reunions de l’AGi si es demana la participació del municipi. L’entitat, que es va constituir el 2004, està representada per la Generalitat, la Diputació de Girona i la Cambra de Comerç, entre d’altres institucions. La seva finalitat és captar noves companyies que puguin operar a l’Aeroport de Girona- Costa Brava.