La col·laboració de Dave Verbist amb la comitiva judicial ahir va tornar a donar els fruits quan va facilitar la localització del tòrax de Montserrat Méndez Muciente, la dona que va confessar haver mort a Girona el mes d'octubre i posteriorment esquarterat en vuit trossos que va escampar en zones boscoses de les poblacions veïnes. Les restes es van localitzar a Sant Julià de Ramis, al marge d'un carrer del polígon industrial paral·lel a l'AP-7 que discorre pel veïnat del Camp de les Comes. El tronc es va poder recuperar sencer -des de la base del coll fins a la pelvis- tot i que estava dividit en dues parts.

Aquesta nova troballa se suma a les del passat dilluns, quan els va indicar en quin punt havia llençat el crani de la dona en un camí de bosc de Taialà, prop de la riera dels Bullidors. La mandíbula conservava els ferros correctors a les dents, element que duia Montserrat Méndez Muciente abans de donar-se per desapareguda el 23 d'octubre de 2012. El mateix dilluns Verbist va conduir la comitiva judicial fins un altre bosc situat al costat del camp de futbol de La Salle, a Fornells de la Selva on va trobar-se una extremitat.

La policia seguirà pentinant els punts referits pel detingut perquè encara falta trobar més extremitats de la dona abans de poder començar l'autòpsia.

El cas l'està investigant el Jutjat d'Instrucció número 1 de Girona, que el mateix dilluns va prendre declaració a Verbist, de 33 anys i nacionalitat belga, en relació amb aquest cas. I és que el jove va ser detingut a Madrid per la Policia Nacional en ser acusat d'estrangular i cremar una jove danesa de 27 anys a principis de juny. Va ser aleshores que també va confessar el crim de Girona.

Segons sembla, una vegada va esquarterar Méndez Muciente va introduir els fragments en bosses de plàstic i es va dedicar a fer viatges amb la seva moto scooter per disseminar les restes en diferents zones boscoses. Quan arribava a lloc, llençava les restes i tornava a endur-se les bosses per tirar-les en un contenidor i evitar que mai es poguessin trobar amb les seves empremtes i ADN.

Homicidi i profanació

El belga va assegurar al jutge que va acabar amb la vida de la gironina de forma accidental mentre estava mantenint relacions sexuals amb pràctiques d'asfíxia eròtica. Aquesta és la seva versió i de les proves que es localitzin dependrà que es pugui desmentir o confirmar. De moment, se li imputa un delicte d'homicidi i un altre de profanació de cadàver.

En la seva declaració, Verbist no va saber precisar quin dia exacte va cometre els fets però sí va relatar que va ser tres setmanes abans d'abandonar el pis del carrer Pare Coll que compartia amb un altre home, de nacionalitat espanyola i que va ser el lloc on va matar i esquarterar la dona. El detingut confessa que el seu company de pis no va col·laborar en els fets però que els coneixia perquè ell li ho va confessar i li va demanar que l'ajudés a netejar i pintar el pis abans de finalitzar el lloguer.