El company de pis del belga Dave Verbist -l'home que va confessar haver matat Montserrat Méndez Muciente el passat octubre- va baixar expressament ahir de Madrid amb l'AVE per declarar de forma voluntària per a aquest cas. Va arribar lliure i va tornar a marxar lliure però imputat per encobriment. L'home ja s'havia explicat a Madrid davant la Policia Nacional després que aquesta descobrís el cas quan va detenir Verbist el passat juny acusat d'haver matat una jove a Madrid.

El company de pis esmenta que el belga es vantava d'haver matat una altra persona a Tenerife però no va donar detalls al respecte perquè assegura que no se'l creia i pensava que només fanfarronejava. El que sí va admetre a la policia -no va arribar a declarar davant el jutge perquè a la seva advocada, Sabina Sartorio, no li havien facilitat la causa- és que Verbist li va confessar haver mort Méndez Muciente. Si no va confessar abans és perquè aquest l'havia amenaçat i només es va sentir segur per explicar-se quan va saber que el belga havia sigut detingut.

L'home assegura que mai va veure el cadàver de Méndez Muciente ni va ajudar a netejar el pis del carrer Pare Coll, a Girona, que compartia amb Verbist quan van ocórrer els fets. Sí corrobora que aquella nit ambdós havien anat a un bar proper a l'estació, que el belga va lligar amb la dona i els tres van anar a casa però ell es va posar a dormir mentre la parella feia la seva.

L'endemà, mentre es dutxava, el belga li va dir que havia fet una cosa molt greu i quan va explicar-li que la dona estava morta a la seva habitació ell no va voler saber-ne res més i va marxar del pis. En aquesta ocasió si va creure's a Verbist perquè va arribar a veure sang damunt del llit. Quan a la nit va tornar de treballar, va adonar-se que el lavabo estava molt net -Verbist va esquarterar la dona a la banyera- i va veure les bosses de plàstic on hi havien els vuit fragments de la dona. Aleshores, Verbist li va demanar les claus del cotxe i ell els hi va donar. L'endemà, quan el belga ja havia escampat les restes de Méndez Muciente per Taialà, Sant Julià de Ramis i Fornells de la Selva ell el va ajudar a llençar el matalàs a les escombraries. Segons sembla, no va poder tornar a veure la sang perquè Verbist havia retallat el tros de tela del matalàs que havia quedat tacat.

El company va explicar que amb Verbist es van conèixer quan ambdós van coincidir en una feina a Barcelona en la qual els van acabar acomiadant després que el belga tingués un afer romàntic amb la directora. Ell va decidir venir a Girona, on té les arrels, i quan va trobar feina va trucar a Verbist per oferir-li la possibilitat d'instal·lar-se amb ell i ajudar-lo a buscar-li un lloc on treballar de cambrer.

L'home no només va prestar declaració sinó que va entregar mostres del seu ADN i va oferir el seu telèfon de forma voluntària per si era necessari per a la investigació.

Altres casos judicials

Per altra banda, i al marge d'aquest cas, el Tribunal Suprem ha confirmat les penes pel tiroteig de Germans Sàbat en concloure que els sis condemnats es van posar d'acord per matar. D'aquesta manera es confirmen les penes d'entre 11 anys i 3 mesos de presó i 21 anys per delicte d'homicidi, intent d'homicidi i tinença d'armes.