L'operatiu per traslladar el mòdul del Vol Gastronòmic va resultar un èxit. Minuts després de les set del matí, els diferents vehicles que participaven en el transport especial es van posar en marxa des de les naus de l'Avellaneda en direcció al Pont de Pedra de Girona. El trasllat va ser ràpid (uns 25 minuts) i sense pràcticament cap afectació en el trànsit ni cap molèstia veïnal. Això sí, va generar expectació al seu pas. Va passar just per sota del pont de l'autopista al Mas Gri i va passar pels dos carrils centrals de la carretera Barcelona controlat per la policia i sense aturar-se en cap semàfor. Va girar sense cap problema per la plaça Marquès de Camps, on s'havia prohibit aparcar als laterals. El pas pel carrer Nou també va ser ràpid. L'estructura anava pràcticament fregant el terra per passar per sota dels balcons. En arribar a la cruïlla entre el carrer Santa Clara i el Pont de Pedra van començar els treballs de muntatge definitiu amb una grua de grans dimensions. Primer de l'estructura a sobre la barana, sota la pluja i havent de podar les branques d'un arbre proper, i després ja a l'interior del mòdul.

Les xifres de l'operatiu i de la mida del Vol parlen per si soles. El Vol Espai Gastronòmic pesa 28 tones i fa cinc metres d'alt, cinc d'ample i vint de llargada dels quals dotze estan fixats damunt d'una estructura al carrer Santa Clara i els vuit restants queden suspesos damunt el riu Onyar. El mòdul ha estat dissenyat per l'empresa gironina IXCE i està inspirat en el pont d'Eiffel, tot recobert de vidre que permet veure des de fora el que passa a dins i des de dins el Barri Vell, les cases de l'Onyar, la Catedral i el riu, des d'un balconet.

El projecte ha nascut amb una inversió inicial d'uns 400.000 euros, tots de capital privat i vol esdevenir una plataforma de promoció de la cuina tradicional de les comarques gironines i de tot Catalunya. D'aquí a un any es preveu que es traslladi a una altra població europea, encara per concretar. Hi aniran passant diferents cuiners de renom del territori per cuinar en directe davant de 18 comensals. Els clients comparteixen taula i es potenciarà el que s'anomena show cooking, on els clients podran veure cuinar en directe. Entre els qui ja han anunciat la seva participació hi ha Pere Malagelada, Toni Vallory, Josep Sabrià (Duc de l'Obac), Jaume Vila (La Banyeta), Àngel García (Bubbles), Sergi Ballús (Occi restaurant), Marc Lores (Boira), Josep Soto (Llevataps), Gerard Mosoll (Sa Clova), Adrià Pastells (Savoy), Carme Picas (El Ginjoler), Jimena Apellániz (La Riera), Chistian Sorensen, Jordi Ribas (Sol Blanc) o Roger Viusà i David Freijomili (Plaça del Vi 7).

Les reserves es poden fer a través d'Internet a 65 euros per persona. De moment, ja hi ha quasi 700 comensals que han reservat l'àpat i fins a principis d'octubre està ocupat en un 70%. Dilluns es farà una inauguració per la premsa. Dimecres hi ha un sopar com a prèvia i dijous l'estrena oficial. S'hi estarà un any.