L'olfacte d'uns agents dels Mossos de paisà que es trobaven fent patrullatge preventiu per la zona de l'Avellaneda de Girona ha permès descobrir 1.115 plantes de marihuana en un sol garatge. Els policies, en passar per davant de l'habitatge i sentir la forta olor, van localitzar el propietari de l'immoble i, un cop a dins amb el seu permís, es van trobar amb la sorpresa del cultiu dins de l'àrea d'aparcament. El preu de la droga comissada, si hagués entrat al mercat negre, seria d'uns 54.000 euros, ja que pesava 51,65 quilos, segons van comprovar els Mossos, que també van intervenir diversos materials per al cultiu.

Es dóna el cas que, a més, l'habitatge tenia la instal·lació elèctrica fraudulenta, ja que havien punxat la llum a la xarxa general i per tant, no passava res pel comptador de l'immoble. Per tot això, els Mossos van denunciar penalment el propietari, un home de 37 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Girona, com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric. El denunciat haurà de declarar, quan sigui requerit, davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona.

Els fets es remunten al 17 de juliol, quan una dotació de paisà, que efectuava un patrullatge preventiu pel carrer Astúries de Girona, va detectar una forta olor de marihuana que sortia d'un garatge. Els agents van localitzar el propietari de l'immoble, que va facilitar-los l'entrada a l'edifici per comprovar d'on venia l'olor.

Comissat material per al cultiu

A la zona de l'aparcament, els Mossos van trobar 1.115 plantes de marihuana, 18 làmpades i 22 transformadors de 600 watts. A més, van comprovar que la instal·lació elèctrica de l'habitatge estava connectada a la xarxa general, sense passar pel comptador de llum.

Els agents van imputar al propietari de l'immoble un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric. I properament, haurà de declarar, quan sigui requerit, davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona.

La troballa d'aquest alt nombre de plantes en un cultiu interior de marihuana a Girona és un fet força rar, ja que les plantacions que s'han intervingut han estat menors. L'últim comís destacat de marihuana a la ciutat es va realitzar el 9 de juliol al barri de Font de la Pólvora a través d'un dispositiu policial que van emprendre conjuntament els Mossos d'Esquadra amb la Policia Municipal de Girona per protegir els treballadors de Fecsa Endesa que anaven a tallar la llum de 16 pisos del carrer Acàcia i van posar al descobert 951 plantes de marihuana, 750 esqueixos d'aquesta substància estupefaent així com diversos materials utilitzats per al cultiu de la substància estupefaent.