Els Marrecs de Salt portaran a la plaça la tripleta de vuit. Els castellers volen repetir el que fins ara és la seva millor actuació de la història i han previst un 2 de 8 amb folre, un 3 de 8 i un 4 de 8. Va ser precisament l'any passat quan van aconseguir descarregar aquestes tres estructures en un mateix dia per primer cop, a la plaça Lluís Companys, durant la festa major saltenca.

Enguany, els de la camisa blau Ter estan iniciant la temporada amb força i si bé repetirien l'actuació del 2013 ja tenen bastanta feina avançada perquè estan preparant-se per a un setembre i un octubre farcits de reptes, segons ha explicat el cap de colla dels Marrecs, Pitu Masdevall: entre els objectius propers hi ha el concurs de Tarragona on volen presentar castells que fins ara només han descarregat en terres gironines. També hi ha la trobada de l'Eix, que enguany es farà a Salt. A més preveuen intentar descarregar el 5 de 8, un castell que mai han portat a plaça i que Masdevall ha qualificat com a "molt tècnic i complicat". Una de les possibilitats és provar-ho durant les Fires i Festes de Sant Narcís de Girona. De moment, els assajos estan essent molt numerosos i aquesta setmana, en ple ambient de festa major, s'han arribat a reunir quasi dos-cents castellers.

L'actuació dels Marrecs prevista per avui començarà a les dotze del migdia a la plaça Lluís Companys i també hi prendran part tres colles més: Els Xicots de Vilafranca, els castellers de Terrassa i els Xerrics d'Olot. Els vilafranquins tenen plantejada una actuació amb un 4 de 8, 3 de 8 i un 2 de 7. Els vallesans tenen anunciat com a principal estructura un 4 de 8 i els olotins portaran a plaça un castell de 7, que podria ser un 3 o un 4. Salt, l'any passat, va ser el primer lloc on van descarregar el seu primer castell de 7.