El municipi de Bescanó acollirà el pròxim 9 d'agost, en el marc de les seves festes patronals, un acte de reivindicació del procés sobiranista que consisteix en un llançament de DNI, segons recull la pàgina web de l'Ajuntament.

La Comissió de Festes, integrada per un col·lectiu de veïns de la localitat, és l'organitzadora d'aquesta iniciativa que, segons explica el seu vicepresident, Guillem Darnés, també s'ha realitzat en altres municipis, com l'osonenc Tavèrnoles, "que ostenta el rècord de distància amb una marca de més de 27 metres".

El programa de les celebracions detalla que el concurs consisteix a "llançar amb la mà el DNI espanyol el més lluny possible", i Darnés puntualitza que està obert "a totes les edats".

Les millors marques obtindran diversos premis, com una espatlla de xai, caixes de cava i vi, sopars en els restaurants del poble o vals de regal per gastar en els comerços locals".

Guillem Darnés confia en que a Bescanó se superi la marca de Tavèrnoles i destaca que s'organitzaran paral·lelament altres activitats "reivindicatives", com una parada on s'expedirà "un DNI català".