El Vol gastronòmic ja ha superat els primers dies d'estar penjant del riu Onyar. En una primera valoració, els responsables es mostren satisfets per les primeres dades de reserves i perquè consideren que els gironins han vist amb bons ulls aquesta proposta. A partir d'ara, l'objectiu és començar a atraure gent de fora de la demarcació.

El gerent de l'espai gastronòmic, Enric Sucarrats, ha explicat que el 85% de les reserves de les primeres setmanes són de persones residents a Girona i en poblacions de l'entorn. Al parer de Sucarrats, això demostra "la bona acollida" d'aquest projecte sutat entre el carrer Santa Clara i el Pont de Pedra.

A partir d'ara, segons ha manifestat Sucarrats, se centraran en atraure públic de fora de les comarques gironines. De fet, ja han arribat reserves d'Alacant i de Madrid, així com de diferents poblacions barcelonines. També han tingut reverses de ciutadans del Canadà i d'Austràlia. el gerent del Vol confia que les diferents campanyes que s'estan fent per fer arribar la iniciativa gastronòmica a fora de Girona donin els seus fruits. Fa poc es va convidar diferents bloggers estrangers i experts en turisme gastronòmic de prestigi que haurien de difondre el que hi van poder viure, veure i menjar.

Segons dades del mateix espai gastronòmic, les demandes per poder fer un àpat al Vol "ha superat les expectatives inicials" i ja hi ha més de 1.100 places reservades. El responsables, a més, han detectat que hi ha gent interessada en poder menjar a l'estructura penjant que no intenta fer la reserva perquè creu que ja està tot ocupat. Per donar cabuda a tothom i que el ritme de reserves no decreixi, el Vol acaba d'ampliar el període en el qual es poden demanar reserves. En total, s'ofereixen unes 1.500 noves places per dinar i per sopar durant els mesos de setembre, octubre i novembre, perquè l'agost ja estava bastant ple. Es poden fer a la web del Vol (www.volgastronomic.com), on es poden consultar els dies disponibles i quin cuiner hi haurà.

Aquesta setmana, el Vol ha ofert els primers set àpats gastronòmics amb els cuiners Toni Vallory, Jaume Vila i Ferran Vila de la Banyeta, Gerard Mosoll de sa Clova i Adrià Pastell del Savoy. En total ja hi han passat unes 120 persones.