L'Ajuntament de Girona ha aprovat inicialment el projecte de reforma de la biblioteca de la Casa de Cultura. S'espera que l'aprovació definitiva es pugui fer en breu per poder adjudicar les obres ràpidament, un cop s'hagi fet el període d'exposició pública corresponent de quinze dies. L'import dels treballs es calcula en un total de 116.985 euros, dels quals més de 20.000 euros corresponen a l'IVA. El projecte l'han redactat els serveis tècnics municipals i l'aprovació s'ha fet recentment per mitjà d'un decret d'alcaldia.

La Casa de Cultura és l'edifici que haurà d'acollir el fons que actualment està situat a la biblioteca Ernest Lluch, ubicada al Centre Cívic Pla de Palau. El consistori gironí va decidir ja fa molts mesos traslladar aquesta biblioteca per la proximitat de l'equipament amb la futura biblioteca provincial, que s'està acabant de construir al carrer Emili Grahit i que ja acumula retards. D'aquesta manera el Centre Cívic guanyarà espai.

La biblioteca de la Casa de Cultura va tancar a finals d'agost de l'any passat per tal de fer el trasllat de tot el fons cap a l'equipament del carrer Emili Grahit. En aquells moments es va dir que el tancament seria d'uns vuit mesos, tot i que ara mateix ja ha passat un any i ni ha reobert la biblioteca de la Casa de Cultura ni s'ha inaugurat la del carrer Emili Grahit.