El regidor de Seguretat, Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de Girona, Joan Alcalà, va explicar ahir a l’emissora Ràdio Girona-Cadena Ser que des del consistori recomanen als ciutadans que no donin diners als pidolaires de Girona. «Fem aquesta recomanació perquè des dels Serveis Socials ja s’atenen aquestes persones», va explicar el representant municipal, que també va apuntar que durant el període comprès entre el gener i el juny d’enguany s’han posat 62 multes. D’aquestes sancions, d’imports econòmics que oscil·len entre els 150 i els 300 euros, un total de 36 es dirigeixen a pidolaires reincidents que, tot i ja estar avisats pels agents, continuen demanant. El nombre de multes d’aquest mig d’any contrasta amb la xifra que es va registrar durant tot el 2013, quan només se’n van formalitzar 26. No obstant això, en gairebé cap dels casos s’ha arribat a cobrar l’import. «És difícil perquè moltes d’aquestes persones no tenen domicili», va subratllar Alcalà.

De fet, és aquesta dificultat a l’hora de multar-los el que permet que continuïn reclamant diners a la via pública. «Cada vegada hi ha més activitat a la ciutat i això és un reclam», diu el regidor, que també destaca la «insistència» excessiva que alguns evidencien a l’hora de pidolar. La Policia Municipal està investigant si darrere l’activitat d’alguns pidolaires hi ha xarxes organitzades provinents d’altres ciutats catalanes que aprofitarien els dies de major concurrència per aparèixer.

En referència a la procedència de les sancions, Alcalà va apuntar que la majoria «vénen donades per les queixes dels veïns», que truquen i avisen dels fets.