Les barraques de Girona van més enllà de l´oci nocturn, apunten des de la Comissió de La Copa. Una voluntat, la seva, que queda enguany palesa amb la possibilitat que s´ha brindat a les diferents entitats de posar taules i cadires a l´exterior de cada espai. «Ho veiem positiu perquè era una petició que havia comentat alguna entitat i, des de l´Ajuntament, creiem que pot ser interessant provar-ho i veure si té èxit», explica la regidora d´Empresa i Ocupació, Marta Madrenas.

La proposta de col·locar petites terrasses a cada barraca va néixer arran de la intenció del col·lectiu d´entitats gironines de programar més activitats durant el període diu?rn. «Pretenem que no tot el protagonisme recaigui a la nit, i per això es va parlar d´aquesta iniciativa amb les entitats, amb els tècnics responsables de Fires i amb la regidora Marta Madrenas, que ho van veure amb bons ulls», explica el futur president de la Comissió, David Calvet, que resta pendent de l´oficialització dels estatuts per esdevenir formalment el màxim responsable de l´associació.

La presència de cadires i taules, però, s´ha pactat amb certes limitacions. Així, la futura zona de terrasses només es podrà fer visible entre les 12 del migdia i les 6 de la tarda dels dies festius, que seran els caps de setmana del 25 i 26 d´octubre i de l´1 i 2 de novembre, i el dia de Sant Narcís, el 29 d´octubre. D´altra banda, també tindrà uns màxims l´ús del mobiliari, ja que les entitats com a molt només podran utilitzar 36 cadires i 6 taules.

Aquestes xifres, en certa manera, ja deixen entreveure la funcionalitat «complementària», com així ho indiquen des de la Comissió, que tindran aquests nous espais. «Les taules i les cadires serviran per ajudar a cobrir les activitats que es desenvoluparan els migdies dels dies festius a La Copa», diu Calvet, que també concreta que no volen convertir-se en un problema per al sector: «Nosaltres no volem ser ni competència per a les terrasses dels bars ni per als propis firaires, sinó un complement de la resta d´inciatives que es faran durant el dia. Volem ampliar el ventall de propostes».

Però no tothom s´afegirà a la novetat. De fet, tal i com apunta el futur president l´existència de petites terrasses dependrà de les dimensions de cada entitat. «N´hi ha que tenen un volum de col·laboradors molt gran i d´altres que estan més justes. Però esperem que, almenys, la meitat pugui oferir aquest nou servei», comenta. Tot i l´auguri, els resultats d´aquesta iniciativa no es faran tangibles fins l´«arribada de les Fires».

Antiga petició

Asseure´s a la zona de terrasses durant l´època firal no és una petició nova. Ho constaten des de l´Ajuntament i també des de l´entitat, que apunten que el tema ja s´ha posat damunt la taula en més d´una ocasió. De fet, aquesta insistència explica la voluntat que existeix per canviar el format actual. «Les barraques han de potenciar altres coses a part de la nit, i entre tots hem de presentar un nou concepte », diu Calvet.

Malgrat que encara no es coneixen els grups que tindran el nou espai, sí que s´ha confirmat que des de la Comissió no habilitaran un barracó destinat a guardar-hi el mobiliari. «Col·locar-ho tindria un cost afegit i tampoc hi ha lloc per un altre mòdul. Per tant, cada barraca s´ho haurà de gestionar pel seu compte», explica qui serà president de l´entitat.