L'Ajuntament de Girona ha organitzat per aquest proper cap de setmana un acte d'hissada de l'estelada i el descobriment d'una placa de reconeixement al seu creador, Vicenç Albert Ballester i Camps. La decisió ha suscitat l'enuig del grup municipal del PP, que considera "irrespectuós" amb molts ciutadans fer aquest tipus d'homenatges i subratlla que "la bandera que ens representa a tots els catalans és la senyera".

L'acte se celebrarà aquest dissabte se celebrarà als jardins de Girona que porten el nom del barceloní Vicenç Albert Ballester, considerat per alguns el creador i difusor de la bandera independentista amb les quatre barres i un triangle blau amb una estrella blanca. L'alcalde, Carles Puigdemont, descobrirà una placa en memòria de Ballester i hissarà la bandera estelada.

Davant d'això, la portaveu del PP, Concepció Veray, ha criticat que Puigdemont "utilitzi l'alcaldia de forma partidista i en favor d'una determinada ideologia i del procés separatista del govern de la Generalitat, CiU i ERC", i li ha demanat que "com a alcalde respecti i posi en valor els símbols oficials que sí que ens representen a tots". En aquest sentit, la representant popular reclama al batlle que compleixi, de manera immediata, la llei de banderes. "Li hem demanat reiteradament, però ell prefereix hissar la bandera de la confrontació en lloc de complir la legalitat, que és el que li correspon", indica Veray. Precisament, dimarts passat, Ciutadans també va presentar un escrit a la Subdelegació del Govern que anava en el mateix sentit, tot reclamant que es faci complir la llei de banderes a Puigdemont.

"Obsessió" per la ruptura

Per a Veray, l'acte de dissabte demostra "quina és la veritable obessió i màxima preocupació" de Puigdemont en aquests moments: "La ruptura i la separació, en lloc de centrar-se en el que caldria i li correspon com a alcalde, és a dir, en treballar per la millora de la qualitat de vida dels gironins i les gironines i de la nostra ciutat en tots els àmbits".