La Diputació de Girona ha obert un concurs per cobrir definitivament la plaça de gerent de la Casa de Cultura les Bernardes de Salt, que ocupa provisionalment el regidor d'Ensenyament del municipi, Robert Fàbregas. Fàbregas, que és funcionari, va arribar a la posició el novembre de 2011 a través d'una comissió de serveis, i s'hi havia d'estar un màxim de dos anys. Transcorregut més d'aquest període, la Diputació obre ara un concurs per cobrir la plaça de forma definitiva. El lloc requereix una dedicació plena amb una jornada de 37,5 hores setmanals, amb tasques com disseny de projectes, planificació de programes culturals i estratègies de funcionament. Per accedir-hi, és requisit indispensable ser funcionari.

En el seu moment, el nomenament de Fàbregas com a gerent de les Bernardes va aixecar polseguera. Llavors, el PSC va recordar que Fàbregas treballava a l'Ajuntament de Serinyà, i va apuntar a "una promoció a mida de forma irregular, per tal de fer-lo funcionari i pujar-lo de categoria laboral".

En un comunicat que van emetre en aquell moment els socialistes, "només així podia accedir a una comissió de serveis per anar de gerent" a les Bernardes, a través de la Diputació i del seu aleshores president, que era l'alcalde de Salt, Jaume Torramadé. El PSC va titllar la incorporació d'"irregular" i "immoral", per considerar-la "una descarada intromissió i intent de control d'una de les institucions culturals més actives de Salt".

Davant d'aquestes acusacions, Fàbregas no va trigar a reaccionar i va amençar amb denunciar el PSC per les seves paraules. En aquest sentit, va assenyalar que la portaveu socialista, Iolanda Pineda, sí que havia estat nomenada "a dit" al Senat en perdre dues eleccions, i a més, va criticar el nomenament del marit de Pineda com a càrrec de confiança del PSC a la Diputació. Segons Fàbregas, el procés per obtenir la plaça a Serinyà va ser "impol·lut" i "convenientment publicitat".