L'Ajuntament de Girona haurà de rascar-se la butxaca si vol soterrar el finger de l'estació del TAV -el passadís que uneix el vestíbul de l'edifici del tren convencional amb el de l'Alta Velocitat-, ja que Adif no considera que sigui una obra ni prioritària ni necessària. Això és el que es va desprendre de la reunió que va mantenir ahir el diputat gironí del PSC al Congrés, Àlex Sáez, amb representants del Ministeri de Foment, en la qual es va posar en focus sobre la necessitat de trobar solucions per la zona del Parc Central. El convenciment manifestat en reiterades ocasions pel regidor d'Urbanisme de la ciutat, Carles Ribas, que Foment tiraria endavant amb l'obra, queda així en entredit a l'espera que l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, es reuneixi de nou amb representants del ministeri a principis del mes que ve.

Després de passar revista de l'actualitat gironina i debatre les inversions prioritàries de cara a l'elaboració dels Pressupostos Generals de l'Estat per al 2015, Sáez va destacar ahir que tot i que Foment es mostra predisposat a ?desencallar la situació del Parc Central de Girona, també es desmarca de dos dels plantejaments formulats per l'Ajuntament.

D'una banda, els representants d'Adif, entre els quals hi havia el director general Antonio Gutiérrez, van remarcar que no entra en els plans de l'administració central soterrar el "finger" de l'estació del TAV. Adif creu que aquesta obra, la qual ha estat reivindicada en nombroses ocasions pel regidor d'Urbanisme Carles Ribas, no és ?necessària i que en el moment pressupostari actual, la infraestructura que hi ha és suficient. Per tant, insta l'Ajuntament a assumir-ne el cost si vol tirar endavant l'obra.

D'altra banda, Adif també va comunicar a Sáez que considera que l'avantprojecte presentat per l'Ajuntament per la reposició de la llosa del parc Central és massa costós. L'administració creu que es poden rebaixar els 6,6 milions d'euros del plantejament del consistori gironí, i per això elaborarà un projecte alternatiu. Després, s'haurà de posar d'acord amb l'Ajuntament per veure quina forma acaba agafant, fet pel qual és previsible que el greuge del parc Central s'allargui encara un temps més.