A l mal temps, bona cara. Després de l'emprenyada que van agafar molts gironins que havien de fer servir el TAV dilluns, i de l'estupefacció de veure com la inundació de les vies s'ha convertit en un espectacle gairebé de vodevil, els gironins s'ho han acabat agafant amb bon humor i fent broma de la situació. Quin remei, devien pensar. Twitter i Whatsapp han estat, un cop més, els canals preferits per deixar anar la imaginació.

Així doncs, per grups de Whatsapp han començat a córrer imatges de trens travessant el mar o fins i tot una falsa "oferta" de Renfe on s'ofereix un bitllet de Barcelona-Figueres per 15 euros... botes d'aigua incloses.

El "cinquè riu" de Girona

A Twitter, en canvi, les bromes feien majoritàriament referència al cinquè "riu" de Girona, el "riu TAV". "La mítica Girona, ciutat dels quatre rius, ha incorporat el #riuAVE al seu patrimoni immortal", escrivia Àngels Vila, mentre que Enric Terencio afegia que estava contemplant "la desembocadura del riu TAV".

La periodista Clara Jordan va aprofitar per agrair als responsables d'Adif que haguessin volgut convertir Girona en "la Venècia catalana", mentre que Fermí Sidera Riera apuntava que, després d'haver proposat fer una estació subterrània del TAV, el PP ha acabat per fer-la aquàtica.