Nova crisi a Unió de Girona. En aquest cas, dins del grup municipal. El cap d'UDC a l'Ajuntament de Girona, anterior cap de llista i primer tinent d'alcalde, Jordi Fàbrega, va denunciar ahir durant l'assemblea que servia per escollir nova candidata -la també regidora Isabel Muradàs- que des del partit "li han fet el llit", assenyalant concretament al també regidor i candidat d'Unió Eduard Berloso, de qui va criticar durament les polítiques socials. Fàbrega, que ha estat exclòs de la llista malgrat haver presentat candidatura, va denunciar que l'assemblea havia estat convocada "a corre-cuita" per correu electrònic i que no havia arribat a molts militants; va criticar que no se li havia parlat de la llista malgrat ser el cap de files d'UDC a l'Ajuntament i va animar tots els discrepants a votar en blanc.

Però no només això. Fàbrega també va afirmar que, de tota manera, ell no és la persona "més indicada per fer tàndem" amb l'alcalde, Carles Puigdemont, tot assegurant: "Són moltes les tibantors que he tingut amb aquest senyor". En aquest sentit, va explicar que les divergències van començar a finals de 2011 amb la moció dels municipis per la independència. Després, però, va assenyalar que també han discrepat en qüestions d'organització de l'Ajuntament, en la compra del fons artístic de Rafael Santos Torroella, en polítiques socials, en la instal·lació del Vol Gastronòmic al Pont de Pedra o qüestions edcucatives. De fet, va revelar que eren tantes les discrepàncies que va estar a punt de plegar a principis d'any, però que al final no ho va fer per instruccions del partit.

Les crítiques, doncs, van anar repartides entre Berloso i Puigdemont. Fàbrega va lamentar no haver participat en el debat de la candidatura perquè el dia de la reunió tenia ple al Consell Comarcal, de la qual es coneixia la data amb molta antelació. Per això, va acusar Berloso d'"haver-li fet el llit", i malgrat que no va valorar la llista, va deixar clar que no és la que ell hauria proposat. "Tampoc entraré a valorar la vàlua de les persones que la composen: hi ha de tot! A Unió tenim la sort de comptar amb molta gent preparada i amb ganes per a poder-hi ser si se'ls donés l'oportunitat", va afegir.

Fàbrega va anunciar el seu vot en blanc a la candidatura, i va proposar a tots els que pensessin que les coses s'havien d'"haver fet diferent" que fessin el mateix.

Tot i això, també va defensar el partit i va assegurar que ningú pot retreure a Unió "ser poc nacionalistes", tot recordant que ja va presentar l'any 1990 a la Diputació una moció reclamant el dret a l'autodeterminació del poble català. "I ara ens volen posar en evidència sembrant dubtes sobre el nostre posicionament? No patiu, els d'UDC hem estat sempre sobiranistes i no som independentistes des de fa quatre dies com d'altres!", va exclamar.

Finalment, la llista va resultar aprovada amb 30 vots a favor, 11 abstencions i set vots contraris. L'encapçalarà Muradàs i darrera seu hi haurà Berloso, mentre que el tercer lloc serà per a una cara nova: Eva Palau, cap d'Urgències de la Clínica Girona. El director dels Serveis Territorials d'Agricultura, Vicenç Estanyol, tindrà la quarta plaça, i anirà seguit d'Albert Colomer, Roser Urra (actual regidora), Mercè Garcia, Assumpció Rodríguez, Francesc Xavier Chaparro i Francesc Xavier Hortal.