El Consell Escolar Municipal (CEM) de Girona va aprovar ahir un reglament relatiu a l'ús dels telèfons mòbils als centres de secundària, on en el primer apartat s'indica que "es prohibeix l'ús del mòbil dins del recintre del centre a tot l'alumnat, excepte autorització expressa del professorat per a usos didàctics". El document també deixa clar que "el mòbil no es pot fer present, ni visible, ni audible, encara que sigui per utilitzar alguna de les seves aplicacions. Cal apagar el mòbil en entrar al centre".

El document ha estat redactat per la comissió de millora de la Qualitat del CEM a manera de recomanació en observar que fins ara cadacentre aplicava un seguit de mesures que no tenien perqè oincidir amb les d'una escola o institut. En l'apartat explicatiu, el text posa de manifest que els telèfons mòbils són un bon instrument tecnològic però que "un ús no regulat rear un a seriè de problemes als centres", com la pèrdua d'arenciódels alumnes, pèrdua de sociabilitat i fotografies o comentaris no desitjats fruit de conflictes dins i fora dels centres.

El reglament assenyala que "si un alumne incompleix aquesta normativa, se li custodiarà el telèfon mòbil" entre dos i cinc dies, a criteri del centre. Es recoamanrà a l'alumne que retiri la tarja del mòbil per evitar problemes de confidencialitat de dades. Si hi hagués reincidència, la custòdia podria allagarse un mes o fins a final de curs.

Per retornar un mòbil custodiat, l'alumne haurà de fer una entrevista, personal o per telèfon, amb la família, en la qual se li explicarà la reglamentació.

Els centres podran flexibilitzar aquest reglament, per tal d'adaptar-lo als ensenyaments postobligatoris, amb alt percentate d'alumnes majors d'edat, sobretot si es fan servir aparells tecnològics.

Compromís signat dels pares

El reglament, que es revisarà al cap d'un temps si es detecten aspectes a modificar, inclou un punt on s'indica que els centres hauran de divulgar i explicar el reglament, que es donarà a conèixer als alumnes en sessions de turoria i que figurarà a la carta de compromís que les famílies signen en el moment de la matrícula. També es recordarà en les reunions de pares i mares d'inici de curs.

Finalment, s'exposa que el centre oferirà formació al 'alumnat, famílies i professorat sobre el bon ús de les noves tecnologies, comptant amb el suport de les diferents institucions de la ciutat.