Girona segueix en la part més alta de la llista de les poblacions que tenen els bitllets d'autobús més cars de l'Estat. En el nou rànquing de capitals espanyoles que ha elaborat l'associació de consumidors Facua i corresponent a una comparativa de tarifes del 2014, Girona té el segon preu més car de l'abonament de deu viatges.

Els autobusos més cars són els de Madrid on un trajecte amb l'abonament amb transbord costa 1,83 euros. A Girona el preu surt per 1,07 euros, mentre que a Barcelona és 1,03. A l'altra banda de la llista, a Lugo un trajecte costa 0,45 euros. El segueix el trajecte amb abonament amb transbord de Logronyo (0,529 euros) i el mateix bitllet de Conca (0,58 euros).

En concret s'han analitzat els preus de 38 ciutats i s'han detectat diferències de fins al 246%. el preu que paga un gironí sobrepassa amb escreix la mitjana estatal, que se situa en els 0,79 euros per viatge, en els citats abonaments de deu tiquets.

La dinàmica es manté en els abonaments mensuals, on Girona se situa com la tercera població més cara, amb un preu de 46,15 euros. S'ha de tenir en compte que aquesta targeta, que permet fer un nombre il·limitat de desplaçaments durant un mes, depèn de l'ATM (Autoritat Territorial de la Mobilitat ) i l'Ajuntament de _Girona no hi pot influir.

Per davant només hi ha Madrid (54,60 euros) i Barcelona (52,75 euros). Al costat oposat, hi ha Salamanca, 22,05 euros, Badajoz, Castelló i Huelva, totes tres amb un preu de 30 euros, són les més econòmiques. Els preus arriben a una diferència de fins al 147,6%. Novament, els usuaris de Girona paguen bastant més que la mitjana de l'Estat, que se situa en un abonament xifrat en 38,44 euros.

Pel que fa als bitllets senzills, els gironins també paguen més que la mitjana estatal. A Girona el viatge únic val 1,40 euros, mentre que la mitjana és d'1,23 euros. La més cara és Barcelona, on un sol viatge té un cost de 2,15 euros. Per sobre de Girona hi ha Madrid, Palma de Mallorca i València (1,50 euros) i Alacant i Tarragona (1,45 euros) En aquesta llista, Girona és la setena. Per la seva banda, els bitllets univiatges més econòmics es troben a Lugo, amb un import de 0,64 euros, Logronyo amb 0,72 euros i Linares amb 0,75 euros.

No obstant, cal tenir en compte que Girona disposa de múltiples opcions per a determinats col·lectius que permeten reduir el preu del bitllet o tenir els desplaçaments gratuïts. N'hi ha per a gent gran, per a menors i per a universitaris, entre altres.

S'ha de tenir en compte que transports Metropolitans del Gironès (TMG) va decidir congelar el bitllet senzill d'autobús per aquest 2014, així com diferents abonaments multiviatges.