La candidata socialista a Girona per les properes eleccions municipals, Sílvia Paneque, considera que planificació d'un nou supermercat de gran superfície i un McDonalds a l'àrea del Parador del Güell, a tocar del col·legi Maristes, "no contribuirà a la cohesió urbana de Girona". L'alcaldable del PSC creu que aquesta nova àrea comercial establirà un nou pol, en el qual els ciutadans que s'hi desplacin hi tindran un pas efímer i acabarà representant un inconvenient per a la creació d'un nou nucli urbà central a partir del qual s'ha de relligar la ciutat.

"La nostra idea de ciutat és una altra. Volem un gran nucli urbà, amb predomini dels espais per a vianants, i barris amb vida, amb activitat econòmica i serveis. Segurament Girona necessita supermercats, però el foment de nous centres comercials com els que planteja l'equip de govern al costat dels Maristes només servirà per anar buidant de contingut comercial el seu entorn i obrir una nova via per buidar el centre", ha reflexionat Paneque.

L'àrea situada al costat dels Maristes havia quedat abandonada arran de la crisi, malgrat que el consistori n'havia fet la delimitació per parcel·les. Fa uns mesos es va decidir modificar la zona per permetre construccions de 2.500 metres quadrats en lloc dels 1.300 permesos fins llavors. Inicialment, hi havia d'haver hotels, centres sanitaris i gimnasos, però un dels propietaris va demanar el canvi urbanístic perquè també s'hi permetessin supermercats. "La política urbanística de CiU no és precisament un exemple de com s'ha de gestionar i atendre el bé comú sinó més aviat el contrari", lamenta Paneque. "Allà on hi podia haver un espai on s'hi podria encabir alguna mena d'ús públic, hi haurà una àrea superpoblada de supermercats", ha conclòs.