L'Ajuntament de Girona ha precintat la barraca del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans per haver venut alcohol a menors d'edat, fet que està prohibit. A més, també s'han aixecat actes a establiments dels voltants per haver fet el mateix.

Dilluns passat, el consistori va detectar que la barraca del Sindicat d'Estudiants havia venut alcohol a menors d'edat, de manera que va precintar-los l'establiment, tal com estableix la normativa. Per això, la barraca va restar tancada les nits de dimarts i dimecres i avui l'Ajuntament es reunirà per decidir si poden tornar a obrir o no. També caldrà estudiar si se'ls aplica una sanció més enllà de les pèrdues econòmiques que haurà suposat el tancament durant aquests dos dies.

Aquest és l'únic cas de venda d'alcohol a menors que, de moment, s'ha detectat a barraques, però sí que n'hi ha hagut d'altres en establiments del voltant. Malgrat la tasca que estan fent els agents cívics, s'ha detectat que hi ha diversos establiments situats a les rodalies de l'esplanada de la Copa que han venut alcohol a menors, i per això s'ha procedit a obrir-los expedient. A partir d'aquí, els casos continuaran amb el seu procediment habitual.

En els darrers anys, l'Ajuntament de Girona ha estat especialment estricte amb la venda d'alcohol a menors i ja ha fet tancar, encara que fos temporalment, diverses barraques per haver incomplert aquesta normativa.