La Policia Municipal de Girona compta per primera vegada amb una unitat canina que servirà per intensificar les tasques de prevenció en l'àmbit de la seguretat ciutadana. Aquest divendres s'han presentat dos dels quatre gossos de què disposarà el cos en els pròxims mesos. El regidor de Seguretat de Girona, Joan Alcalá, ha explicat que amb aquests animals es guanyarà temps a l'hora d'escorcollar a grups de persones alhora que serviran per controlar i dissuadir la venda de drogues a les entrades dels centres educatius, entre altres actuacions. De moment, es treballa amb un gos pastor alemany i en breu s'incorporà també un cocker. També s'han mostrat les tres scooters adquirides recentment.

La Policia Municipal de Girona compta des d'ahir amb una nova eina per a les tasques de prevenció en la seguretat ciutadana, una unitat canina que permetrà ser més àgils en els operatius. Segons ha explicat el regidor de Seguretat de la ciutat, Joan Alcalà, amb aquests animals ensinistrats els agents no hauran d'escorcollar totes i cadascuna de les persones de grups sospitosos ja que l'animal ja identificarà a l'agent el portador de la droga.

Durant mesos, aquests animals han après a reconèixer amb el seu olfacte substàncies com haixix, heroïna, cocaïna i marihuana, i són especialment hàbils a l'hora d'escorcollar vehicles. "Estem segurs que sabrem aprofitar aquest nou recurs", assenyalava aquest divendres Felip, un dels agents.

La unitat canina estarà format per dos policies que aniran acompanyats de dos gossos -o cockers o pastors alemanys-. Actualment ja hi ha en Xicu i en breu s'incorporaà també en Max, un cocker que va ser abandonat i que ara ha sigut degudament ensinistrat després de mostrar les habilitats necessàries. En total, hi haurà quatre gossos.

El regidor de Seguretat, Joan Alcalà, ha subratllat el paper que tindrà aquesta unitat en tasques de prevenció i ha explicat que també actuaran a les entrades dels centres educatius on se sospita que s'hi venen substàncies estupefaents. En els últims mesos, s'ha treballat amb altres cossos policials de municipis veïns que ja disposen d'unitats canines per intercanviar experiències.

Aquest divendres també s'han mostrat les tres motos scooter que la policia de proximitat ha incorporat recentment.