L'Ajuntament de Sarrià de Ter ha eixamplat les distàncies mínimes que han de tenir els clubs de cànnabis que es vulguin instal·lar al municipi. Després d'haver acceptat les al·legacions de CiU a l'ordenança, els clubs s'hauran de situar a un mínim de 500 metres respecte als equipaments municipals (en la proposta inicial eren 400) i també s'amplia de 500 a 700 metres la distància que hauran de mantenir dos clubs entre ells. L'ordenança s'ha aprovat definitivament per unanimitat.

El govern de Sarrià va decidir regular els clubs de fumadors de cànnabis el passat mes de maig, poc després que la ciutat de Girona aprovés una ordenança en aquest mateix sentit. En aquell moment, l'alcalde, Roger Torrent (ERC), va argumentar que el consistori ja havia rebut algunes peticions d'informació per a obrir locals d'aquest tipus al municipi. I com que es tracta d'una activitat que no és il·legal però que tampoc està regulada per la Generalitat, el consistori va decidir regular-la, sobretot davant del temor que la nova normativa de Girona portés més locals a voler-se establir a Sarrià.

L'ordenança, doncs, es va aprovar amb els vots a favor d'ERC i PSC. El redactat inicial establia que els clubs s'haurien de situar a un mínim de 400 metres dels equipaments municipals, i a una distància de 500 respecte altres establiments d'aquest tipus.

Distàncies "insuficients"

Tot i això, CiU s'hi va mostrar en contra perquè considerava que les distàncies eren insuficients, i per això va presentar al·legacions. Ara, l'Ajuntament les ha estimat i per això s'han ampliar les distàncies a 500 metres de separació respecte als equipaments municipals i a 700 respecte a altres clubs de fumadors de cànnabis. A més, mentre que en la proposta inicial els "equipaments municipals" només incloïen centres educatius i de salut, en el document aprovat definitivament s'inclouen també els centres esportius i la biblioteca municipal.

En haver-se acceptat els canvis proposats, el regidor de CiU, Daniel Coll, s'ha mostrat ara a favor de la proposta, en considerar que aquesta ampliació del redactat els dóna més "garanties" per protegir el col·lectiu de menors de 25 anys, que, segons indica, és el més "vulnerable" al consum de cànnabis. "D'aquesta manera estaran més protegits", ha indicat.