La CUP ha demanat en un comunicat a l'exalcalde de Girona, Joaquim Nadal, que es desvinculi de la Taula Ciutadana pel Dret a Decidir de Girona, que ell mateix presideix, mentre estigui imputat per un presumpte delicte d'estafa. La imputació de Nadal té a veure amb una operació urbanística que va derivar en una permuta de terrenys el 2006 a Santa Cristina d'Aro quan era conseller de Política Territorial i Obres Públiques. La CUP considera que "el procés independentista ha de servir per construir un país que garanteixi l'ètica i la bona praxi en la gestió pública", i que això els obliga a "ser especialment exigents i escrupolosos amb aquest tema".

Tot i reconèixer la presumpció d'innocència de Nadal, la CUP considera que s'ha de preservar el pacte gironí pel dret a decidir de qualsevol persona o institució que sigui investigada per possibles pràctiques irregulars.

A més, la CUP recorda que ja en el moment de crear-se la Taula, la CUP ja va demanar públicament als partits que se'n mantinguessin en un segon pla, i va qüestionar el nomenament de Joaquim Nadal com a president del pacte gironí pel dret a decidir, una decisió presa unilateralment, recorden, per l'actual alcalde de la ciutat, Carles Puigdemont.

Imputació

El jutjat de Barcelona que porta el cas investiga una permuta urbanística signada el 2006. Un empresari tenia els drets per construir un polígon industrial a la zona del Molí de Reixac, però l'Incasòl, l'Ajuntament de Santa Cristina d'Aro i el promotor van arribar a un pacte que consistia en el pagament de 7,5 milions d'euros per la meitat dels terrenys i la permuta per uns altres terrenys edificables a una altra zona. L'empresari, però, va presentar una denúncia perquè els nous terrenys eren parcialment inundables i es va sentir perjudicat.

Joaquim Nadal està citat a declarar davant el jutge el pròxim 21 de novembre junt amb l'altre imputat a la causa, l'exgerent de l'Institut Català del Sòl, Emili Mas.