Qui hi ha darrere l´incendi de vuit contenidors de la nit de diumenge i matinada de dilluns? Aquesta és la pregunta que es fan els agents d´investigació de la Policia Municipal de Girona després de veure que en poc menys de tres hores de diferència van cremar vuit contenidors en carrers del centre de la ciutat de Girona.

Per aquest motiu, els policies tenen oberta una investigació i esperen poder-ho aclarir a través de les proves al lloc i també de les gravacions de càmeres de videovigilància que hi ha per alguns espais de la ciutat, entre d´altres.

La intencionalitat dels incendis dels recipients d´escombraries es veu clara i tampoc descarten que pugui tractar-se d´un acte de vandalisme a causa de la data en què es van produir els fets, la data del 9 de novembre i després de la votació al procés participatiu sobre la independència de Catalunya.

Els incendis es van produir entre tres quarts d´onze de la nit de diumenge i dos quarts de dues de la matinada ja del dilluns. El primer va tenir lloc a l´entrada del parc de les Casernes, a tocar la carretera de Barcelona. En aquest punt va cremar un contenidor de reciclatge de paper i els Bombers se´l van tobar fumejant quan hi van arribar amb una dotació. Va quedar totalment destrossat per les flames. El segon avís es va rebre quan passaven pocs minuts d´un quart d´una de la nit al passeig d´Olot, a l´alçada de l´escola Pare Coll. En aquest punt van començar a sortir flames d´un altre contenidor. La Policia Municipal en arribar-hi van utilitzar un extintor per evitar que s´esten­gués cap a un cotxe que estava estacionat a tocar del recipient de residus. En aquest punt, hi va treballar un vehicle dels Bombers, que deu minuts després, van rebre una trucada que els alertava que al carrer Joan Baptista la Salle s´havia calat foc en tres contenidors. Els efectius d´incendis van apagar el foc, que també va provocar danys a un arbre i a un fanal del carrer. I l´últim foc, molt espectacular segons els veïns per l´alçada de les flames, va cremar tres contenidors més. En aquest cas l´incendi es va declarar en uns recipients d´escombraries ubicats al carrer Josep Maria Gironella.

Quant a mesures de protecció per evitar que algun vehicle quedi cremat, l'Ajuntament de Girona va decidir posar barreres fa mesos per protegir els cotxes. Serveixen per generar un espai extra i així evitar, que algun vehicle acabi en flames per alguna bretolada.