Les cinc pacients que van denunciar l'excap d'urgències de l'Hospital Santa Caterina de Salt per abusos sexuals han ratificat les seves acusacions en el judici que ha arrencat avui a l'Audiència de Girona, i han arribat a revelar l'existència de missatges i trucades de mòbil per part del processat.

Les dones han explicat que cap coneixia amb anterioritat l'imputat, Josep C., fins que les va visitar entre l'octubre del 2008 i el desembre del 2009.

Totes han relatat tocaments en òrgans sexuals malgrat que hi van anar per afectacions poc relacionades amb aquestes parts del cos, com una hèrnia de melic o un dolor de maluc.

Les víctimes han destacat que en aquell moment no van saber reaccionar i la majoria han explicat que no van denunciar per vergonya, desig d'oblidar els fets o per pensar que ningú les creuria.

Quan una d'elles es va atrevir a denunciar i el cas va sortir a la llum, la resta es va animar a seguir la causa per, segons han relatat dues de les afectades, evitar que l'imputat "torni a exercir la medicina".

La primera víctima, una jove veneçolana, ha relatat tocaments, així com que el processat la trucar dos dies després d'anar a urgències i li va dir que estava davant el seu domicili, per la qual cosa va amenaçar de denunciar-lo.

A una altra de les pacients, li va enviar un missatge després dels presumptes abusos a la consulta en el qual li manifestava desitjos de mantenir sexe amb ella.

L'encarregat de Recursos Humans de l'Institut d'Assistència Sanitària en el moment dels fets, Xavier Sanllehí, que va ser el responsable de l'obertura d'un expedient informatiu al processat que va acabar en acomiadament per mala praxi, ha reconegut que algunes infermeres es negaven a treballar amb Josep C. pels seus continus comentaris de contingut sexual.

El fiscal demana una pena de 18 anys de presó per a l'acusat i el mateix temps d'inhabilitació per exercir la medicina per cinc delictes d'abús sexual, dos d'ells amb introducció de membres corporals per via vaginal, així com la impossibilitat d'acostar-se a menys de 500 metres de les víctimes i una indemnització de 26.000 euros.

La defensa, que ha aconseguit que la declaració de Josep C. sigui la que tanqui el judici, manté que l'imputat és un professional "irreprotxable" amb vint-i-cinc anys de trajectòria i que les exploracions que va realitzar van respondre a criteris mèdics i no, en absolut, a algun tipus d'ànim libidinós.