L'Ajuntament de Girona es reunirà el proper 9 de desembre amb el Ministeri de Foment per seguir avançant en la definició de les obres de reposició del TAV. Entre les qüestions que el regidor de Projecte Ferroviari, Carles Ribas (CiU), vol posar sobre la taula hi ha el projecte de la llosa del Parc Central; les obres d'integració urbanística dels carrers Josep Maria Gironella, la plaça d'Europa i el passeig d'Olot (que havien de començar aquest mes de novembre) i el projecte de cobriment del forat de Mas Xirgu per on va entrar l'aigua que va inundar el túnel del TAV. El regidor també espera rebre llum verda per poder substituir el "finger" que connecta l'estació del tren convencional amb el TAV per una marquesina.

Ribas explica que es tracta d'una reunió de seguiment dels acords adquirits el passat 16 d'octubre. El regidor es mostra satisfet de la voluntat mostrada per Foment per complir amb els compromisos, però recorda que les primeres obres havien de començar al novembre i "volem veure màquines sobre el terreny el més aviat possible". Es tracta del projecte per integrar urbanísticament els carrers Josep Maria Gironella, plaça Europa i el passeig d'Olot, del qual només queden els darrers serrells per aclarir.

La trobada també haurà de servir per parlar del projecte de reposició de la zona de Mas Gri per on va entrar l'aigua que va inundar el túnel del TAV el passat mes de setembre. En la darrera reunió, Foment es va comprometre a tenir el projecte acabat a finals d'any.

Ribas també vol aclarir el més aviat possible el projecte de la llosa del Parc Central. Adif n'ha de redactar el projecte, i l'Ajuntament li ha de donar el vist-i-plau. El regidor ha assenyalat en diverses ocasions que les idees d'Adif i del consistori coincideixen en un 80%, i que només caldrà debatre detalls sobre l'acabat. Ribas espera que Foment els entregui el projecte durant aquesta setmana o la vinent i, si no, els el reclamarà a la reunió.

Finalment, un altre tema a resoldre és la substitució de l'actual "finger" que connecta les dues estacions per una marquesina que permeti creuar el parc. Foment ha d'estudiar la proposta, tot i que el cost l'assumirà l'Ajuntament.