La candidata del PSC a l'alcaldia de Girona, Sílvia Paneque, ha retret a l'alcalde, Carles Puigdemont, que no fes "cap esforç" al Parlament per defensar els afectats gironins pel copagament del tercer sector i s'avingués a què el seu grup votés en contra d'una proposta de resolució del PSC reclamant que el Govern anul·li l'ordre que encaireix la quota dels usuaris de les entitats de serveis socials.

"Una altra vegada, Puigdemont ha posat els interessos del seu partit per davant dels ciutadans de Girona", assenyala la cap de llista socialista, tot criticant "l'absència i la distància" que ha creat l'alcalde respecte la ciutadania. "Allà on hauria d'haver estat ferm en la defensa dels seus conciutadans ha preferit obeir la política de les retallades i els desmantellament dels serveis socials", assenyala Paneque.

Per això, la representant del PSC demana a Puigdemont que "aparegui, actuï i entengui que la defensa dels gironins afectats per aquesta mesura és una obligació de l'alcalde". "No fer-ho ens pot conduir a certificar que l'acció de govern de CiU en aquest àmbit consisteix en un simple exercici de caritat disfressat de política social", conclou.