Un grup de mares i pares d'alumnes de l'escola Montfalgars de Girona ha denunciat la manca de seguretat viària a l'entorn del centre escolar després que dimecres al matí un cotxe envestís un home que portava la seva nena al col·legi. Consideren que els cotxes van molt ràpid pels carrers propers a l'escola i que els passos de vianants estan despintats.

L'atropellament es va produir al carrer Campcardós, just en un punt on el carrer fa revolt abans d'arribar al carrer Montfalgars, on hi ha una de les entrades al centre d'ensenyament. Els cotxes aparcats impedeixen veure als conductors que hi ha un pas de vianants fins que pràcticament no poden frenar.

L'accident de dimecres

En el cas de l'accident de dimecres, el condutor a més hauria circulat amb poca visibilitat perquè tenia el vidre davanter entelat, segons han apuntat alguns testimonis. El vehicle va topar amb un home que duia la seva filla de quasi tres anys als braços. Tots dos van caure a terra i l'home va requerir atenció mèdica i pateix un esguinç a la cama. La nena té alguns morats i segons els pares "encara està espantada".

Segons alguns pares i mares fa almenys dos anys que el consell escolar i l'AMPA van demanar a l'equip de govern que es s'implantessin algunes mesures per aconseguir "pacificar" l'entorn. Per exemple, apunten a la possiblitat de posar ressalts a l'asfalt per obligar els vehicles a reduir la marxa, senyals de "zona 30" de velocitat o la creació d'un "camí segur" com existeix ja en altres escoles de la ciutat. Asseguren que només hi ha un agent cívic a la tarda, que s'intenta encarregar de garantir la seguretat dels vianants i dels pares i mares que van a buscar els seus fills.