Els Reis han presidit avui al Palau Reial, quan es compleixen els sis primers mesos del seu regnat, la reunió anual del patronat de la Fundació Príncep de Girona, una institució que a partir d'ara es dirà Princesa de Girona ia la qual Felip dedicarà "el mateix compromís i implicació".

En una reunió que ha durat unes dues hores, el patronat ha aprovat el pla d'actuació previst per al 2015, que disposarà de dos milions d'euros procedents exclusivament de donacions dels seus patrons, la mateixa quantitat que l'any passat, per "refermar els projectes propis i incrementar la presència de les seves accions a tot el territori espanyol ".

Segons ha explicat la Fundació en un comunicat, la sisena edició del Fòrum Impulsa se celebrarà a Girona els dies 25 i 26 de juny, amb l'aspiració de ser cada vegada més un punt de trobada i col·laboració "entre joves inquiets i emprenedors de tot Espanya ", pel que la seva format s'orientarà encara més a" afavorir l'intercanvi d'idees i experiències ".

En el marc d'aquest fòrum tindrà lloc, el 25 de juny, el lliurament dels Premis Fundació Princesa de Girona, que mantindran els seus cinc categories tradicionals -arts i lletres, empresa, investigació científica, social i entitat-, dotades cadascuna amb 10.000 euros i destinades a reconèixer la trajectòria de joves de 16 a 35 anys que hagin destacat per la seva capacitat emprenedora.

Felip i Letizia han rebut els integrants del patronat a la saleta Gasparini del Palau Reial, on han saludat cadascun d'ells abans d'obrir la sessió de treball en el contigu Saló de Columnes, el mateix lloc on fa sis mesos va començar el relleu a la Corona, quan el Rei Joan Carles va signar la seva abdicació el 18 de juny.

En la seva intervenció davant el patronat, Felip ha ratificat la voluntat de mantenir la seva participació en aquesta institució, rebatejada avui ja formalment com Fundació Princesa de Girona, "amb el mateix compromís i implicació que ha mantingut des del seu inici".

Els assistents a la reunió han acordat impulsar el programa "Educar el Talent Emprenedor", que fomenta des de fa dos anys en els seus alumnes la competència emprenedora, amb "un salt qualitatiu i quantitatiu" per introduir progressivament aquest tipus de coneixements en el currículum acadèmic, des de l'educació infantil fins al batxillerat i la formació professional.

També han aprovat la continuïtat i expansió territorial dels projectes "Emprendre és Possible", "Apadrinant el Talent" i "Pigmalió", segons ha explicat la Fundació Princesa de Girona (FPdGi), que seguirà treballant en el foment de l'esperit emprenedor, la inserció laboral dels joves, la promoció de l'èxit escolar i el desenvolupament del talent i les vocacions.

Al costat dels directius de la Fundació, encapçalats pel seu president, Antoni Esteve, i la seva directora, Mònica Margarit, una trentena de patrons han participat en la reunió celebrada al Palau Reial, precisament el dia en què es compleixen sis mesos des de la proclamació de don Felipe com a nou cap d'Estat.

Felip VI ha dut a terme en aquests sis primers de regnat una intensa activitat institucional, dins i fora d'Espanya, alhora que ha impulsat mesures sense precedents per renovar la Corona, i aquests dies ultima la redacció del seu primer missatge de Nadal, a el que el Rei exposarà els seus compromisos i preocupacions davant el nou any i que, com és tradicional, serà emès la nit de Nadal.