Girona, Salt, Sarrià de Ter, Fornells de la Selva i Vilablareix van confirmar ahir l'aliança per convertir-se en un focus d'atracció comercial. Els alcaldes van signar el protocol de creació de l'àrea metropolitana estratègica del Gironès que, entre altres aspectes, permetrà implantar grans superfícies comercials a tots els municipis. Fins ara, només els podia acollir Girona perquè les altres poblacions no complien els requisits: ser capital de comarca o tenir més de 50.000 habitants. El conveni preveu la creació una entitat urbanística, l'ens que regularà l'establiment de les grans superfícies comercials.

En paraules de l'alcalde de Girona Carles Puigdemont, "més enllà de la defensa legítima dels interessos de cada municipi, hi ha una visió de globalitat que si podem mantenir i ampliar farà d'aquesta una àrea estratègica no només del Gironès sinó del sud d'Europa".

Mateu Parera-Nieto (Fornells), Carles Puigdemont (Girona), Jaume Torramadé (Salt), Roger Torrent (Sarrià) i David Mascort (Vilablareix) van coincidir en els beneficis de l'acord. Torramadé va recalcar la importància d'haver subscrit "un programa comú que beneficia la ciutadania i que ens fa ser més competitius i obtenir la presència de més llocs de treballs dins l'àrea".

També es va posar èmfasi en la rellevància que representa haver creat "punt de trobada i de debat" entre els cinc municipis, tal com va descriure Roger Torrent, i en la importància de l'acord que ahir es va rubricar. "Avui entrem al segle XXI pel que fa a les relacions entre els municipis", va subratllar Mascort. En la mateixa línia, Parera-Nieto va remarcar que és "un dels pactes més importants als quals s'ha arribat en els últims anys en l'àmbit territorial gironí". ERC va reclamar que l'àrea també serveixi per tractar temes socials.