El König de la Gran Via de Jaume I de Girona tanca avui les seves portes. Després de quasi 42 anys de servei -perquè l'establiment es va posar en marxa el febrer del 1973-, el primer restaurant de la cadena deixarà de servir frankfurts, hamburgueses i plats combinats a partir de demà mateix. El motiu del tancament és que finalitza el contracte de lloguer i que el propietari del local vol construir un nou edifici a l'emplaçament que ocupa el König.

Tot i això, l'establiment que perdrà a partir de demà la cadena es recuperarà durant l'any vinent. El fet és que König preveu obrir a finals del mes d'abril del 2015 un nou restaurant a Girona, al barri de Fontajau. En concret, l'establiment s'ubicarà al local que ocupava, fins fa escasses setmanes, el restaurant de La Font de Girona. Així, d'aquesta manera, quan entri en funcionament el nou establiment König a Fontajau, aquesta cadena disposarà en total de vuit locals: quatre a Girona, un a Salt, un a Vilablareix, un altre a Figueres i el darrer a Barcelona, l'únic que no se situa al territori gironí.

Per tant, la clausura del restaurant de Gran Via Jaume I suposarà la pèrdua del primer establiment de König, que es va convertir en l'emblema de la cadena. Ara els locals König ja són coneguts arreu de la província de Girona i des de fa menys, també a la ciutat de Barcelona.