Un home de 30 anys i de nacionalitat colombiana va morir ahir a la matinada per un incendi "accidental" que es va produir al seu pis de Girona. L'incendi va tenir lloc en un habitatge del carrer de les Agudes número 8 i l'avís del foc es va rebre al voltant de dos quarts de tres de la matinada. Tot i que els Mossos d'Esquadra van explicar que es tracta d'una mort "accidental" en un incendi, ahir els investigadors policials desconeixien quin va ser l'origen del foc. De fet, l'incendi es va declarar poques hores després que la víctima protagonitzés una baralla amb un veí del mateix bloc on hi va haver el foc.

L'edifici del carrer Agudes on es va registrar l'incendi se situa al barri de Santa Eugènia de Girona i disposa de quatre plantes, amb vuit pisos per a cada nivell. El foc es va produir a l'habitatge 3r 6a del bloc i va obligar a evacuar una part de l'edifici. Així, les prop de 40 persones que habiten entre la primera i la tercera planta van haver de ser ?desallotjades, mentre que els residents de la planta superior es van confinar a dins dels seus pisos. Quan els Bombers i els Mossos van accedir al bloc, es van trobar la parella sentimental de la víctima a fora del pis. De fet, va ser ella qui va assenyalar que l'home es trobava a l'interior de l'habitatge on hi havia l'incendi.

Els equips d'emergències, que es van trobar la porta del pis tancada, van localitzar el cos de l'home estirat al terra d'una habitació i en estat inconscient, malgrat que no es trobava afectat per les flames. Els efectius del SEM no van aconseguir reanimar la víctima, que es considera que hauria mort per inhalació de fum. La major part de l'habitatge va quedar incendiat i el fum es va escampar pel conjunt de l'edifici, que també va resultar afectat. Així mateix, un menor de 13 anys va haver de necessitar atenció mèdica per inhalació de fum.

Tot i que els Mossos van descartar ahir que l'home s'hagués intentat treure la vida ni que es tractés d'un homicidi, encara s'ha de resoldre quin és l'origen del foc. El fet és que poques hores abans que tingués lloc l'incendi, la víctima va mantenir una baralla amb un veí del bloc. A més, per aquest motiu, els Mossos es van haver de desplaçar fins al bloc perquè l'home va clavar un objecte a la porta del veí amb qui s'havia enfrontat. Tot i això, hores després, els agents van haver de tornar a l'edifici per l'incendi. Segons fonts policials, gran part del bloc està habitat per famílies de nacionalitat colombiana i brasilera.

La víctima, segons van indicar els investigadors, es trobava èbria quan es va produir la baralla. Així mateix, van explicar que l'home que ahir va morir pel foc ja havia protagonitzat altres aldarulls i també havia estat hospitalitzat després d'haver mantingut aquests enfrontaments.