Combinar la vivència teatral amb l'atractiu monumental i històric del Barri Vell. Això és el que ofereix 'Girona Scenic Experience', una iniciativa impulsada conjuntament per l'Ajuntament de Girona i la formació teatral el Galliner per donar a conèixer la ciutat d'una forma creativa i original. El projecte, adreçat tant a turistes locals com estrangers, ofereix la oportunitat de conèixer la ciutat, el seu patrimoni històric i la seva gastronomia des de la pràctica teatral. Després d'assistir a dos tallers teatrals i fer una degustació de productes locals, els participants faran una visita guiada als monuments més emblemàtics de la ciutat amb actuacions teatrals lligades a la seva història i llegendes.

Els participants començaran la jornada al centre de formació teatral El Galliner, amb la participació en dos tallers (iniciació a l'art dramàtic i teatre de gest) d'una hora i mitja cadascun. Seguidament, els participants es traslladen a un local cèntric on se'ls oferirà un menú de productes locals i vi de la DO Empordà. A partir d'aquí, començaran una visita guiada pel centre històric de la ciutat amb aturades al Teatre Municipal i als seus principals monuments, on es desenvoluparan accions teatrals relacionades amb la història i les llegendes gironines a càrrec de la companyia professional La minúscula. Finalment, com a colofó de la jornada, els assistents podran gaudir d'una breu peça de micro-teatre a l'Apoditeri dels Banys Àrabs.

Girona Scenic Experience es farà en diferents diumenges de cada mes (22 de febrer, 29 de març, 5 de abril, 7 i 28 de juny, 19 juliol, 16 agost i 6 de setembre), però també es podrà contractar altres dies per a grups a partir de 14 persones. L'activitat començarà a les 10 del matí i finalitzarà aproximadament a les sis de la tarda. Les inscripcions es podranfer al web www.gironascenicexperience.com i a través de la secretaria del Centre de formació teatral El Galliner.

El projecte compta amb el suport del Patronat de Turisme Girona Costa Brava, l'Ajuntament de Girona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i la col·laboració del Consell Comarcal del Gironès, l'Associació d'Hostaleria de Girona i la Cooperativa Agrícola de Garriguella.