Aquesta setmana s´ha posat en funcionament un nou tancat per a gossos als barri de Vila-roja i Mas Ramada. Concretament, aquest espai és de 500 metres quadrats i es troba a la zona verda situada a la cantonada entre el carrer del Barranc i el carrer del Grup Vila-roja. Amb aquest, ja hi ha quatre espais tancats per passejar gossos a la ciutat, a més dels del parc del Migdia, de la Devesa i de la zona del Mas Masó.

Tal com ha explicat el tinent d´alcalde i regidor de Sostenibilitat i Atenció Ciutadana, Jordi Fàbrega, aquest tancat "dóna resposta a una petició de les associacions de veïns de Vila-roja i Mas Ramada i a una demanda dels propietaris de gossos de Girona per poder tenir més espais delimitats per deixar gossos deslligats a la ciutat".

Aquests últims dies s´ha instal·lat també a tots els tancats per a gossos de la ciutat la senyalització amb les normes d´aquests espais. La normativa aplicable en aquestes zones continua essent l'Ordenança municipal de protecció, control i tinença d'animals exceptuant el fet de poder tenir el gos deslligat. Per tant, dins d'aquests recintes continuarà essent obligatori l'ús de morrió en cas de gossos perillosos o l'obligatorietat de recollir els excrements, entre d'altres.