Els ajuntaments de Girona i Salt han signat un conveni amb el Consell Comarcal del Gironès per tal d'aportar 43.000 euros -25.000 Girona i 18.000 Salt- per garantir que cap alumne es quedi sense poder accedir al servei de menjador escolar i assegurar que se'ls dóna una alimentació saludable. En total, se'n beneficiaran 66 alumnes de catorze escoles dels dos municipis.

En el cas de Girona, l'Ajuntament aporta 25.000 euros que beneficiaran un total de 50 alumnes de sis escoles que tenen menjadors gestionats pel Consell. L'objectiu és que aquelles criatures derivades pels serveis socials puguin accedir al servei de menjador. Segons ha explicat el regidor de Serveis Socials, Eduard Berloso (CiU), el sistema és el mateix que l'utilitzat l'any passat: l'Ajuntament ingressa els diners al Consell a compte i a finals de curs es fa la liquidació del que ha costat realment. D'aquesta manera, es poden oferir beques menjador a aquells infants que més ho necessiten. Berloso, però, remarca que aquesta només és la quantitat destinada als menjadors escolars gestionats pel Consell Comarcal. Pel que fa a la resta, l'Ajuntament parla amb les AMPA per veure també quines necessitats tenen i aportar-hi ajudes.

D'altra banda, el Consell també ha signat un conveni amb l'Ajuntament de Salt i el Consorci de Benestar Social Gironès-Salt per posar en marxa actuacions que afavoreixin una alimentació saludable entre la població escolar. L'objectiu és atendre totes les situacions detectades de risc de desnutrició o alimentació insuficient i deficient, o aquelles que puguin suposar un risc per a la integritat física i emocional dels escolars d'educació infantil i primària de Salt. En aquest cas, el consistori aportarà 18.000 euros que beneficiaran al conjunt de les vuit escoles de Salt i, concretament, a setze alumnes.

A més, el Consell Comarcal aportarà setze menús diaris gratuïts més destinats a aquells alumnes que es troben en risc de desnutrició i que hagin estat detectats per la Comissió Social de cada escola. En aquesta comissió hi juga un paper molt important el Consorci de Benestar Social Gironès-Salt i la direcció del centre escolar, ja que són els que realitzen el procés de selecció dels alumnes a qui se'ls finançarà en un 100% el servei de menjador, sempre en funció de les seves necessitats i situació familiar.