Jubilat i alliberat dels actes oficials, el rei emèrit, Joan Carles I, ja ha trobat en què ocupar el temps en aquesta nova etapa de la seva vida: visitar els millor restaurants de l´Estat en una particular ruta Michelin. I és que, mentre altres jubilats es dediquen a observar les obres, a cuidar l´hort o jugar a petanca, Joan Carles de Borbó es dedica a anar de dinar en dinar als restaurants més selectes de l´Estat.

La seva darrera parada ha estat El Celler de Can Roca, a Girona, on va menjar fa pocs dies. Joan Carles I està demostrant tenir un paladar molt fi. A banda d´haver estat a El Celler, en els darrers mesos també ha visitat els restaurants Arzak, Currito, El Landó, Casa Botín, Lucio, El Paraguas o Horcher, entre d´altres.

Segons han explicat alguns dels responsables d´aquests restaurants a diversos mitjans, el rei emèrit sol mostrar un aspecte relaxat, de bon humor i molt recuperat dels problemes de mobilitat que havia patit. En aquestes sortides, Joan Carles I sol anar acompanyat d´amics i es queda fent una llarga sobretaula després de dinar.