L'exregidor del PSC i exdirector de Política Territorial a Girona, Ramon Ceide, ha estat escollit nou president de Càritas Interparroquial a la ciutat de Girona en substitució de Pere Bugés, que ha presentat la renúncia per qüestions de salut després d'aproximadament un any i mig en el càrrec. Ceide era col·laborador de la Càritas de la parròquia de Santa Susanna del Mercadal, des d'on va rebre la proposta per a presidir l'entitat a la ciutat. Malgrat que, segons admet, al principi li va costar acceptar el repte, finalment l'ha assumit "i amb moltes ganes".

Càritas Interparroquial està formada per totes les Càritas parroquials de la ciutat de Girona per unir esforços i ser més efectives en l'atenció als més necessitats. De fet, en la mateixa assemblea que, a mitjans de desembre, va servir per nomenar Ceide com a president, es va fer un repàs als deu grans grups de projectes que s'estan fent a la ciutat, com ara l'acollida, l'orientació i formació, el programa jove, l'habitatge, la gent gran, l'educació, els aliments i el rober. En total, aquests projectes compten amb un pressupost de 190.000 euros que serveix per atendre moltes famílies de la ciutat.

Ceide assegura que les necesistats de la ciutat "són moltes", de manera que és conscient que tindrà "molta feina" i "caldrà treballar molt", perquè hi ha "molta gent que necessita suport". És el cas del rober, un dels principals serveis de l'entitat; o el suport escolar, que compta amb 70 escolars i molts voluntaris per dur-lo a terme. També es troben sovint amb problemes d'habitatge, alimentació o pobresa energètica. Tot i això, Ceide és optimista i assegura que l'ajuda de la gent també ha crescut molt. "Treballarem perquè aquest 2015 sigui millor que els anys passats, i com a mínim no ens faltarà la il·lusió ni l'ànim per aconseguir-ho", afirma.