Amb el crit "independència i eleccions" i "eleccions o dimissió", unes 200 persones van rebre ahir Artur Mas a les portes de la nova Biblioteca Pública Carles Rahola de Girona, per instar-lo a convocar amb immediatesa unes eleccions al Parlament per donar una nova empenta al procés català.

La secció del Gironès de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) va convocar aquest acte de reivindicació aprofitant la presència a Girona del President de la Generalitat, amb motiu de la inauguració oficial de la biblioteca Carles Rahola.

Representats de l'ANC van lliurar a Mas una carta on se li demana que "sigui més generós per la part que li correspon", segons ells mateixos van explicar, i assoleixi els acords necessaris per convocar aquestes eleccions anticipades.

Una vintena d'efectius antiavalots dels Mossos d'Esquadra van fer barrera entre els manifestants i a comitiva de les autoritats, que van rebre al seu pas l'estrident escridassada dels manifestants, sense que es produïssin més incidents.

D'altra banda, Mas també es va trobar amb un altre petit grup de protesta. En aquest cas es tractava d'una representació de la plataforma ciutadana contra l'enderroc de la biblioteca comarcal de la Bisbal d'Empordà.

Amb una pancarta sota el lema "A la Bisbal també volem inaugurar una biblioteca", van voler fer visible la situació en la que es troba l'equipament, que té les obres paralitzades i està pendent de l'execució d'una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que ordena el seu enderroc.