Els responsables de la Clínica Girona esperen poder començar els treballs del nou edifici a la carretera Barcelona durant el primer trimestre d'aquest any. Aquesta és la intenció dels directius, que sempre han mantigut que volen fer el trasllat com més aviat millor, tan bon punt es tingui tota la documentaicó a punt. La Clínica treballa amb l'objectiu que abans del mes de març ja puguin començar les obres als terrenys de la carretera Barcelona, segons va indicar ahir Catalunya Informació.

L'únic impediment per no anar tan ràpid com voldrien és el tema burocràtic i la tramitació de documents. Precisament una de les traves és el permís que cal obtenir d'Adif, ja que al punt on vol aixecar el nou equipament és a tocar de les vies del tren. Aquest espai està afectat pel projecte de soterrament de les vies, que tot i que s'ha ajornat sense data, encara no s'ha anul·lat.

La Clínica Girona havia anunciat fa diversos anys que marxaria de Girona per ubicar-se a Fornells de la Selva. Quan quasi tota la tramitació de la urbanització estava conclosa, es va saber que els responsables havien renunciat a Fornells per quedar-se a la capital, després. En concret, als terrenys del sud de la carretera Barcelona on hi ha unes naus industrials que van quedar abandonades després que les anteriors empreses marxessin a altres polígons perquè tota la zona estava afectada per una promoció urbanística privada que va acabar fent fallida.

Pel que fa a l'actual edifici, situat en una illa entre els carrers Joan Maragall, Bisbe Lorenzana i Juli Garreta, passaran a ser d'ús comercial tot i que encara es desconeix què hi podria haver exactament. Sí que està previst que una part de l'immoble passés a mans del col·legi Verd, que està a tocar de l'actual Clínica, i de fet comparteixen les voreres.