La nova rotonda situada al límit de Pedret i el Pont Major de Girona ha causat almenys una quinzena d'accidents de trànsit. Es tracta del punt per on s'accedirà al pont del Ter quan entri en funcionament. Segons els veïns, el giratori es veu molt poc i molts conductors no la veuen fins que ja hi són a sobre.

El president de l'Associació de Veïns del Pont Major, Josep Maria Castanyer, ha explicat que tan bon punt va veure com quedava construïda la rotonda va demanar a l'Ajuntament de Girona que milloressin la senyalització per evitar perills per als conductors.

No obstant, des que a finals d'estiu es va obrir la rotonda hi ha hagut almenys una quinzena d'accidents. Molts cops han quedat les restes del vehicle i taques d'oli escampades per l'entorn. També s'hi poden veure frenades a l'asfalt.

Hi ha més accidents de conductors que "marxen" de Girona que no pas que hi "entren". Per ara no hi ha hagut danys físics, però sí materials. Almenys un cotxe ha acabat en sinistre total. La rotonda és baixa (té una alçada similar a una vorera) i els colors es confonen amb els del seu entorn.

A tot això a més, s'hi afegeixi que hi ha un canvi de rasant als diferents punts d'accés a l'estructura. Aquest fet provoca que els conductors no tinguin coneixement de l'existència de la rotonda (els que no són usuaris habituals de la carretera) fins que queden aproximadament uns cinquanta metres.

Velocitat alta

A banda de la manca de visibilitat, el president de l'Associació de Veïns del Pont Major també recorda que els vehicles que circulen per la carretera corren molt més del que haurien de fer-ho, en les dues direccions, i que quan detecten la rotonda, ja pràcticament hi són a sobre.

Castanyer indica que en el seu moment va demanar a l'Ajuntament que posés algun tipus d'element al centre de la rotonda. Podria ser algun objecte ornamental, com una escultura, que no impedís la visibilitat als conductors per saber si a l'altre costat hi ha vehicles que podrien girar per la rotonda.

També considera que es podrien posar senyals d'advertència que s'aproxima una rotonda. Segons apunta, ara mateix només hi ha un senyal d'aquest tipus.