L'Audiència de Girona ha jutjat tres acusats de falsificar receptes mèdiques per aconseguir tranquil·litzants i revendre'ls al mercat negre. Segons la fiscal, els tres homes es van conxorxar per robar els talonaris de les consultes, omplir-los i anar recorrent les farmàcies per veure si alguna els donava el medicament (Trankimazin). Els fets van tenir lloc la primera meitat de 2006 a Girona, i els acusats s'enfronten ara a penes de 5 i 2 anys de presó. Durant el judici, només un d'ells va admetre els càrrecs. Va assegurar haver aconseguit les receptes il·legalment i haver venut pastilles tranquil·litzants a tercers per 1 o 2 euros. Els altres dos se'n van desentendre.

Els tres acusats eren toxicòmans i, segons la fiscal, es van posar d'acord per intentar que les farmàcies els venguessin pots de tranquil·litzants amb receptes falsificades. Per això, agafaven talonaris que els metges tenien a les consultes (al CAP Güell, Santa Clara i Trueta), hi estampaven un segell que també haurien sostret i els omplien fent-hi constar el nom de Trankimazin. En tots els casos, els processats demanaven un pot de tranquil·litzant de 50 pastilles.

Després, anaven voltant per les farmàcies per veure si aconseguien ensarronar els treballadors i aconseguir el medicament, que provaven de revendre a tercers (cada pastilla, a un preu d'entre 1 o 2 euros). Segons recull l'escrit de la fiscal, amb aquesta estratagema, un o altre dels tres processats haurien intentat estafar cinc farmàcies diferents de Girona i Salt.

Quan els Mossos els van enxampar, els els van comissar unes 170 pastilles tranquil·litzants.