L'Ajuntament de Girona haurà de retornar uns 30.000 euros a la Fundació Privada Petjada de Sant Narcís 60, corresponents a l'IBI i a l'Impost sobre l'Increment de Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana (plusvàlua) dels dos últims anys. Una sentència estira les orelles al consistori gironí i li recorda que la fundació és una entitat sense ànim de lucre i que, per tant, està exempta de pagar impostos, segons la normativa vigent, com també ho estan els partits polítics o l'Església. L'entitat, defensada pel gabinet Ros Petit, especialitzat en fundacions, reclamava l'exempció d'aquests impostos pagats els anys 2013 i 2014, en ser una entitat sense ànim de lucre i ara el jutge li ha donat la raó.

Segons consta en la sentència del Jutjat contenciós Administratiu número 2, el consistori gironí va cobrar els impostos en entendre que la fundació no havia portat a terme cap inversió destinada a complir amb el seu objectiu, mentre que la fundació, amb seu a l'hotel Llegendes, va al·legar que era una entitat sense ànim de lucre.

Establiment museïtzat

L'establiment, un edifici protegit al cor del Pou Rodó del Barri Vell està museïtzat en totes les seves sales d'estar i en les habitacions. S'hi poden comptar un centenar de peces de l'escultor Gerard Roca Ayats i hi ha diversos quadres de Quim Hereu i d'El Gall, entre altres. Al seu interior hi ha plaques de llegendes de la ciutat. La fundació ha editat llibres sobre aquestes llegendes i des de fa anys té en projecte col·locar plaques sobre les diferents llegendes que hi ha a la ciutat, que s'anirien col·locant als punts on s'explica cada una d'aquests històries populars. N'hi ha una al Cul de la Lleona i tres més entorn a l'hotel, sobre les mosques i sobre la petjada de Sant Narcís.

La Fundació Privada Petjada de Sant Narcís 60 afirma, a més a més, que tots els beneficis que va obtenint es destinen a actuacions per a la permanència de la cultura i les llegendes gironines.

La defensa va recordar que l'entitat està constituïda des del 8 de juliol de 2004, consta al Registre de Fundacions de les Generalitat i està reconeguda com a tal també a l'Agència Tributària.