La candidata d'ERC a l'alcaldia, Maria Mercè Roca, va afirmar durant la presentació de la plataforma ciutadana Catalunya Sí Girona que si bé "Barcelona ha de ser la capital del país, jo vull que Girona sigui la millor ciutat de la nova ?república en justícia social". Després d'aquesta declaració de principis, Roca va assegurar que ?"treballem per l'excel·lència en el turisme, en la cultura, en l'economia i, ?sobretot, en la cohesió social".

Abans que Maria Mercè Roca exposés els seus objectius per a la ciutat i fes una crida a donar suport a la plataforma Girona Sí -tal com en va gironitzar el nom-, va intervenir el diputat d'ERC al Congrés i candidat per Barcelona, Alfred Bosch. Aquest va defensar el paper de "les grans capitals del país" i les va qualificar d'"essencials" per a les eleccions municipals. Bosch va descriure "el proper 24 de maig com la primera tanda de votació sobre la independència, la primera volta del referèndum sobre el futur de Catalunya".

A més de coincidir en la seva professió -ambdós candidats són escriptors-, també ho van fer a l'hora de remarcar el caràcter d'independents d'ells mateixos i de les persones que s'han adherit a la plataforma ciutadana Catalunya Sí, que es va crear per donar suport a la candidatura d'Oriol Junqueras al Parlament. Pel que fa a Girona Sí, ahir es va fer pública una llista de 28 persones provinents d'àmbits molt diversos, entre les quals hi ha el cardiòleg Ramon Brugada, el geògraf José Antonio Donaire, el filòsof Josep Maria Terricabras, l'arquitecte Ramon Ripoll, el crític d'art Eudald Camps, l'historiador Xavier Carmaniu, el filòleg i professor d'universitat Albert Rossich, la sindicalista Dolors Bassa, el crític gastronòmic Jaume Fàbrega, el músic Pau Marquès o l'activista independentista Imma Fuyà -expresidenta de la Federació d'associacions de pares i mares d'alumnes de Catalunya.

Maria Mercè Roca va fer una ?crida adreçada especialment a les ?dones, ara molt poc representades a la plataforma. "Hi falten dones -va reconèixer-" i es va dirigir a aquelles gironines que ja fan ?política a través del voluntariat "però no ho saben", a les quals va ?demanar "que facin el pas també a una política més reglada, perquè aquesta deixi de tenir els tics i el tancament que té sense les dones".