Un lladre a qui els Mossos d'Esquadra atribueixen el saqueig de 24 cotxes aparcats al carrer a Girona ha ingressat a presó. El detingut és un home de 34 anys, veí de la ciutat i de nacionalitat espanyola. Els mossos el van detenir el 9 de desembre però en aquella ocasió el jutge el va deixar en llibertat. Finalment, ha entrat a presó per trencament de condemna, per no complir una ordre de localització permanent. La investigació li atribueix tots els robatoris perquè sempre segueix el mateix 'modus operandi', rebentar el vidre del vehicle o, si era vell, forçar el pany. Els objectes més sostrets eren aparells de música, ulleres de sol, mans lliures o navegadors GPS.

El lladre acumula set detencions per robatoris a l'interior de vehicles a Girona. Durant el més de novembre, els mossos van rebre un seguit de denúncies de persones que havien estat víctimes de robatoris als seus cotxes. Tots els vehicles estaven aparcats a la zona de fora muralla i a l'eixample de la ciutat. Els agents van iniciar una investigació per localitzar i detenir el lladre.

Cap a les quatre de la matinada del 9 de desembre, una patrulla de paisà va veure un home que estava trencant el vidre de la part davantera dreta d'un turisme i tot seguit marxava corrents. Els mossos van localitzar-lo una estona més tard i el van detenir. Una altra patrulla va comprovar que havien estat quatre els cotxes saquejats.

Els mossos han pogut relacionar el detingut amb un total de 24 robatoris amb força a l'interior de vehicle. El modus operandi que utilitzava sempre era el mateix, fracturava un dels vidres del vehicle per accedir a l'interior o, si el vehicle era vell, forçava el pany per obrir la porta. Els objectes més sostrets eren els aparells musicals, ulleres de sol, dispositius bluetooth i navegadors GPS.

El dia 9 de desembre, el detingut va passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona i, en aquella ocasió, va quedar en llibertat provisional.

Tot i la detenció, una vegada en llibertat els robatoris es van continuar repetint i va ser detingut per aquest motiu els dies 12 i 24 de desembre i 3, 4 i 23 de gener.

Finalment, el passat 24 de gener un jutjat penal de Girona va dictar una ordre de crida i cerca per trencament de condemna, segons la qual havia d'estar localitzable permanentment.

Cap a les tres del migdia del dia 26 de gener els mossos van localitzar l'home a la zona de fora muralles de Girona i el van detenir.

El detingut, que tenia nombrosos antecedents pel mateix fet, va passar el dia 27 de gener a disposició del jutjat penal de Girona, el qual va dictar el seu ingrés a presó.