Un altre accident a la rotonda dels Salesians, que divideix els barris de Pedret i el Pont Major de Girona, ha tornar a exaltar els veïns de la zona. I ja en van divuit en cinc mesos. En aquest ocasió, el xoc va produir-se la nit del dissabte al diumenge i el vehicle provinent de Girona va xocar contra la rotonda i va acabar aturant-se al lateral dret després d'impactar contra un mur i deixart restes de la topada a la dreta. Es tracta d'un incident molt similar al que va passar just feia una setmana. Aleshores però, el cotxe afectat va acabar caient a la riera del Bou d'Or i va haver de ser retirat amb una grua.El cotxe, en caure, es va endur les tanques que protegien el forat de la riera que passa per sota de la rotonda.

Tanques dins de la riera

L'Ajuntament havia tapat el forat amb tanques provisionals. No obstant, hi ha veïns que no entenen que els operaris que van posar les noves tanques, no s'enduessin les anteriors, que encara continuen a dins de la riera, ara seca. Temen que si plou, l'aigua que baixi de la muntanya de Montjuïc acabi arrastrant-les en un punt on encara sigui més complicat d'extreure-les.

Són els dos darrers casos d'un giratori posat en funcionament poc abans d'acabar l'estiu. Els veïns però en tenen almenys divuit de comptabilitzats. El primer de tots va acabar amb el cotxe a sobre de la rotonda. La girola es va construir com a futur accés al pont del Ter, pendent d'obrir-se i que ha d'unir aquesta part de la ciutat amb la zona de l'hospital Trueta. Altres accidents han estat també bastant virulents. Algun dels vehicles afectats ha acabat amb el cotxe declarat com a sinistre total.

Decoració i canvi de rasant

Des que es va inaugurar la rotonda, els veïns i alguns conductors que solen transitar per la carretera asseguren que el giratori no és prou visible perquè es confon amb l'entorni i és molt petita (té poca alçada) perquè al seu interior no hi ha cap element decoratiu no cap mena d'enjardinament. Per una banda, a punten que no s'avisa amb prou antel·lació i per l'altra indiquen que després de les obres de construcció ha quedat mig amagada per un canvi de rasant que afecta els dos costats del vial.

El regidor d'Urbanisme, Carles Ribas, va explicar la setmana passada que juntament amb l'àrea de Mobilitat estan estudiant quina mesura aplicaran a l'entorn de la rotonda per tal d'assegurar que no hi hagi accidents. Una intervenció podria ser obligar els conductors a reduir la velocitat. En tot cas, des del consistori es va assegurar que l'actuació es faria "aviat".