L'Ajuntament de Girona està treballant en un Pla Local d'Infància i Adolescència (PLIA) amb l'objectiu d'obtenir el segell de Ciutat Amiga de la Infància que atorga Unicef. L'objectiu és poder-s'hi presentar el juny de 2016. "Volem que Girona tingui aquest reconeixement perquè està molt relacionat amb la tasca que s'està realitzant des de fa anys a la ciutat", va assenyalar ahir la regidora d'Educació, Isabel Muradàs (CiU), durant la sessió d'ahir del Consell Escolar Municipal.

El PLIA permetrà tenir una guia per establir les prioritats en matèria d'infància i adolescència a la ciutat. En aquests moments s'ha endegat la primera fase, que consisteix en una diagnosi i l'elaboració de les línies estratègiques. A més, paral·lelament també es vol crear un Consell d'Infants i Adolescents a la ciutat.

El Consell Escolar va aprovar també la proposta de la comissió de Planificació per al curs que ve, en què el padró dels nens que faran P-3 és similar al del curs passat i el d'alumnes que han de fer primer d'ESO presenta un petit increment. Per això, a nivell d'educació infantil i primària no hi haurà canvis a les zones escolars, tot i que es va proposar iniciar un estudi i reflexió per abordar possibles canvis en el futur. L'oferta de grups serà la mateixa que el curs passat (50), i la reserva per a infants amb necessitats especials serà de dos per aula. Pel que fa les ràtios, les escoles de Font de la Pólvora i Vila-roja tindran un grup mixt de P3 i P4, el Carme Auguet tindrà un màxim de 15 alumnes per classe, Montfalgars, Mare de Déu del Mont, Santa Eugènia, Cassià Costa, Dalmau Carles i Balandrau, 23; i la resta d'escoles, com a màxim 25. A secundària es mantindrà l'oferta de 42 grups d'ESO i ràtios de 30 a totes les aules.