Una nit de discoteca que va acabar amb un jove amb la cara tallada i una baralla a l'hospital va centrar ahir una de les vistes celebrades als jutjats penals de Girona. Els fets daten del 3 de juny de 2011 i parteixen de denúncies creuades entre dos joves que són víctima i agressor alhora però pels quals el fiscal sol·licita penes de presó acusant-los de delictes de lesions, una de les quals amb l'ús d'instrument perillós.

Els processats -Antonio Pérez Ramos i Francisco López García- van coincidir a la discoteca Mas the Night de Girona la matinada dels fets. El ministeri públic considera que ambdós van coincidir dins els serveis i, per motius que es desconeixen, van començar a empentar-se l'un a l'altre mentre es discutien. La situació va quedar temporalment aturada en aquest punt però els dos joves van tornar a coincidir a la terrassa de l'establiment i allà es van tornar a enganxar.

El fiscal creu que amb la tensió de la discussió tots dos es van anar escalfant i van acabar barallant-se a cops de puny fins que Pérez Ramos va acabar agafant una ampolla de vidre que hi havia a la terrassa i li va clavar un fort cop a la cara del seu oponent, que va acabar al terra amb un tall sota l'ull que va haver de curar-se a l'hospital.

Precisament, a l'hospital es va produir una altra baralla entre els grups dels dos joves que van esbatussar-se dins el local però en aquesta segona disputa el malferit pel tall a la cara no hi va participar perquè li estaven cosint la ferida -presentava un tall de sis centímetres de profunditat sota la parpella que va necessitar cinc punts de sutura-.

Sense declarar

L'autor del tall, assistit per l'advocada, Pilar López Sánchez, va optar ahir per no declarar durant la celebració del judici però sí ho va fer l'altre acusat -representant pel lletrat Narcís Badosa- argumentant que si es va veure involucrat en la baralla va ser per defensar-se. En aquest sentit, el seu advocat va sol·licitar en el tràmit de conclusions definitives i informes se li apliqués una eximent completa de legítima defensa. La fiscalia va acceptar l'existència de la legítima defensa però només com un atenuant, d'aquesta manera li manté el delicte però rebaixant la petició de pena.

En concepte de responsabilitat civil la fiscal va demanar que ambdós implicats s'indemnitzessin gairebé amb la mateixa quantiat econòmica (1.185 i 1.210 euros).