El Jurat del Premi Tres de Març de Salt ha acordat premiar aquest any al Cisteller Jaume Puebla i a l'Associació Kinbedeball. A més dels premis, el jurat ha acordat donar una menció especial al personal del Centre de Dia de les Bernardes per la seva tasca en la millora de la qualitat de vida de la gent gran del municipi.

El jurat ha valorat el treball i la dedicació personal de Jaume Puebla al poble de Salt en el seu vesant de mestre artesà de la cistelleria, la consolidació de la Fira del Cistell de la vila i per la seva tasca de promoció del teixit comercial saltenc.

Amb el premi a l'Associació Kinbedeball es busca reconèixer els divuit anys de dedicació a la difusió dels balls tradicionals i la seva col·laboració en la majoria de les activitats festives que es fan al municipi.

Jaume Puebla, a punt de complir 92 anys, ha dedicat tota la vida a l'ofici de Cisteller, al que ja es dedicaven el seu pare i el seu avi. Actualment, continua en actiu.

Kinbedeball va néixer el 1997 de la mà de tretze amics saltencs amb la finalitat de difondre els balls d'envelat i tradicionals i sempre ha estat una entitat col·laboradora en moltes de les activitats que es fan a la vila de Salt.

L'any passat els guardonats van ser la botiguera Montserrat Agell i el coro rociero Duendes del Camino.

Els premis Tres de Març es van crear l'any 1988, i a partir de l'any següent s'han anat concedint anualment a les persones i entitats que més han treballat per Salt, la seva gent i el seu entorn. El jurat està presidit per l'alcalde i com a vocals té el regidor de cultura, un representant de cada grup municipal i quatre representants més triats entre els guardonats amb el premi els darrers deu anys, a més dels fills predilectes de la vila.