Última oportunitat per als veïns de Font de la Pólvora per regularitzar el seu consum de llum. L'Ajuntament ha endegat la campanya Cap Llar Sense Llum per tal que tots aquells que encara no han posat en ordre els seus comptadors puguin fer-ho sens falta. Si no s'hi acullen ara, el consistori deixarà de fer d'intermediari amb la companyia elèctrica. El consistori ja fa mesos que està posant ordre a la zona perquè molta gent "punxava" la llum de forma il·legal.

Segons el regidor de Serveis Socials, Eduard Berloso (CiU), Endesa té comptabilitzades 525 vivendes a Font de la Pólvora. D'aquestes, n'hi ha 306 que ja tenen comptador: o bé perquè l'han tingut sempre o bé perquè l'han posat arran de la campanya que ha desenvolupat l'Ajuntament al llarg dels darrers mesos. Dels 219 que no en tenen, n'hi ha 41 que, malgrat haver-se interessat per la regularització i haver aconseguit un informe favorable de Serveis Socials per acollir-se a condicions beneficioses, no van arribar a solucionar-ho perquè deien que no tenien prou diners. Aquesta gent haurà d'anar a entrevistes on se'ls farà un pressupost del que costarà el butlletí i la cèdula d'habitabilitat. Llavors, l'Ajuntament es farà càrrec del cost en forma de lloguer, i els veïns podran tornar-ho en quotes de 5 euros mensuals. Pel que fa al cost del comptador, tindran quatre anys per pagar-lo.

Pel que fa a la resta -és a dir, els que ni tan sols van anar a buscar els papers ni es van interessar per l'anterior campanya- se'ls ha anat a buscar casa per casa per informar-los que, si no ho fan ara, l'Ajuntament entendrà que renuncien a les condicions favorables que ofereixen els Serveis Socials i que per tant s'hauran d'espavilar directament amb Endesa. En aquest cas, se'ls concertarà una entrevista amb l'asssistent social i, a partir d'aquí, es podran acollir a les mateixes condicions beneficioses que la resta, sempre que ho acrediti un informe de l'assistent.

Ahir, a la llar de jubilats del barri, tècnics de serveis socials van atendre les peticions i van ajudar a omplir els papers per fer tots els tràmits.