L'Ajuntament de Girona preveu posar a concurs el manteniment de parcs i jardins de diferents zones de la ciutat per quasi un milió d'euros. El consistori té dividit el municpi en onze sectors i ara es licitaran nou de les zones. En sis d'aquestes només hi podran optar centres especials de treball. Dos sectors (Devesa i Fontajau) queden fora dels concursos perquè els seus contractes encara estan en vigor, segons ha exposat el tinent d'alcalde de Sostenibilitat, Jordi Fàbrega.

En el ple municipal d'aquest dilluns es portarà l'expedient de contractació del manteniment i neteja dels rius i rieres; espais verds periurbans (boscos); itineraris de natura (com els amins de Sant Daniel); el sector de les hortes de Santa Eugènia; el sector Est de la ciutat i diverses àrees de parcs, jardins i arbrat viari del marge esquerra del Ter (sobretot del Pont Major). Són sis zones de la ciutat en què les empreses podran fer ofertes per cada un dels sectors. El preu de sortida sumats tots els sis lots s'enfila fins als 586.079 euros, als quals encara s'hi ha d'afegir l'IVA. Fins ara, tot el manteniment de tot aquest paquet anava a càrrec del clúster Èxit (Fundació Privada Drissa, Ecosol i la Fundació Ramon Noguera).

A més a més, d'aquestes sis zones, també es preveu fer un altre concurs per altres tres zones de la ciutat, tot i que probablement aquests s'aniran tramitant per Junta de govern, segons ha exposat Fàbrega. Sumen 338.000 euros, sense IVA. Es tracta de l'Eixample Sud (que abasta el Parc del Migdia i Palau); el sector Sud (que inclou Can Gibert del Pla, entre altres); i la zona de Montilivi. Fins ara, el manteniment d'aquests espais havia anat a càrrec d'empreses com Moix i Jardins de Catalunya.